OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Ο Ρώσος Πρόεδρος μετακινείται ολοένα και πιο συχνά με θωρακισμένο τρένο» λένε ερευνητές

13/02/2023 - 19:24
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν όλο και πιο συχνά ταξιδεύει χωρίς να χρησιμοποιεί αεροπλάνο αλλά με τρένο και πιο συγκεκριμένα, ένα ειδικής κατασκευής θωρακισμένο τρένο, όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Dossier-Center σε σχετική έρευνα που έχει κάνει.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το ειδικό τρένο κατασκευάστηκε το 2015, ωστόσο ο Πούτιν άρχισε να το χρησιμοποιεί συστηματικά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τότε που άρχισαν οι προετοιμασίες για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Το Dossier επικαλείται κάποιον γνωστό του Πούτιν και μια πηγή προσκείμενη στην Διοίκηση του προέδρου.

«Η αναχώρηση του τρένου μπορεί να γίνει αιφνιδίως χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση. Μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, ο Πούτιν άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά το τρένο, ιδιαίτερα για να μεταβεί στην κατοικία του στο Βλαντάϊ», γράφει το Dossier επικαλούμενο τις δηλώσεις της πηγής του. Ισχυρίζεται ότι το τρένο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για λόγους ασφαλείας, επειδή την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος με την βοήθεια των online ιστοτόπων, ενώ για τα τρένα δεν υπάρχουν τέτοιοι ιστότοποι.

Τι ισχυρίζονται οι ερευνητές

Εξωτερική φωτογραφία του τρένου όπως και φωτογραφία του Πούτιν στο τρένο δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ. Το ειδικής κατασκευής τρένο του Ρώσου προέδρου εξωτερικά δεν διαφέρει από τα άλλα τρένα, αλλά παρόλα αυτά έχει κάποιες χαρακτηριστικές ιδιομορφίες. Στην έρευνα του Dossier, δημοσιεύονται φωτογραφίες του τρένου, που όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του (όπως και σχετικό βίντεο). Στα βαγόνια απεικονίζεται το έμβλημα της εταιρείας Grand Service Express, η οποία όπως ισχυρίζεται η έρευνα, σχετίζεται με τον φίλο του Πούτιν Γιούρι Κοβαλτσούκ.

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τρένου είναι ότι τα προεδρικά βαγόνια είναι θωρακισμένα, τα δρομολόγια του τρένου είναι «προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα του Πούτιν, ώστε το τρένο του να ταξιδεύει με τη μέγιστη ταχύτητα και χωρίς στάσεις». Το προεδρικό τρένο διαθέτει βαγόνι με κρεβατοκάμαρα και γραφείο για συσκέψεις, βαγόνι για τη συνοδεία του και βαγόνι ειδικών τηλεπικοινωνιών, αναφέρεται στην έρευνα.

Από τα συνηθισμένα τρένα, το ειδικής κατασκευής προεδρικό τρένο μπορείς να το ξεχωρίσεις από τις κεραίες των τηλεπικοινωνιών. Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το τρένο κινείται χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρεις μηχανές τρένου. Θωρακισμένο τρένο για τις επισκέψεις του στην Κίνα και τη Ρωσία χρησιμοποιούσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Svoboda.org / Dossier-Center | Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert