OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ κοιμήθηκε στην ομιλία του Πούτιν – Απόντες οι Καντίροφ, Πριγκόζιν και Γκερασίμοφ

21/02/2023 - 18:48
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Στη σημερινή ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, μια σειρά σημαντικά πρόσωπα που η δράση τους σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν παρίσταντο.

Όπως παρατήρησαν μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παρίσταντο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο αναπληρωτής του Σεργκέι Σουροβίκιν, αλλά και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Το κάναλι στο Telegram «mozem obiasnit» (Μπορούμε να εξηγήσουμε), επισημαίνει ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ήταν στην αίθουσα, ενώ στα μέσα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου, τον Ντμίτρι Μενβέντεφ, τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, τον πήρε ο ύπνος όπως και τον αρχηγό του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Λεονίντ Σλούτσκι.

Everyone is waiting for Putin, and Mr. Dmytro Medvedev is already drunk and asleep. Russian elite. pic.twitter.com/u6KTQ94bEo

— Roman Kyryliuk 🇺🇦 (@KyryliukRoma) February 21, 2023

Το ίδιο κανάλι, διαπίστωσε μέσω των ιστοτόπων που δείχνουν τις πτήσεις αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο, ότι το προσωπικό αεροσκάφος του προέδρου της Τσετσενίας αναχώρησε με προορισμό το Άμπου Ντάμπι. Πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες ωστόσο επίσημα δεν είχαν επιβεβαιωθεί, ότι ο Ραμζάν Καντίροφ η παρουσία του οποίου στα μέσα ενημέρωσης έχει περιορισθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, περνάει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Πριγκόζιν δεν ήταν καλεσμένος στην ομιλία

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου RTVI, που παρίστατο στην αίθουσα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν είδε τον Καντίροφ και τον Σομπιάνιν, ο οποίος σύμφωνα με το κάναλι Verstka στο Telegram, δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ασθένειας.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν είχε ασκήσει επανειλημμένα δημόσια κριτική στο υπουργείο Άμυνας και την ρωσική στρατιωτική διοίκηση, έχοντας ως υποστηρικτή τον Ραμζάν Καντίροφ. Ο ιδρυτής της Wagner επέκρινε το υπουργείο Άμυνας για έλλειψη πυρομαχικών και εξοπλισμού, για λάθη τακτικής στο πεδίο της μάχης και επειδή το υπουργείο οικειοποιείται τις επιτυχίες των δικών του μισθοφόρων.

Ο Γιεβγκένι Πιργκόζιν ανακοίνωσε μέσω της υπηρεσίας τύπου που διαθέτει, ότι δεν είχε προσκληθεί στην ομιλία του Ρώσου προέδρου.

Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι η ομιλία του Πούτιν απογοήτευσε ακόμη και τους υπερ-πατριώτες, αφού οι θιασώτες της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Λεονίντ Σλούτσκι κοιμήθηκαν στο μέσον της ομιλίας.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχισθεί υπό την τρέχουσα κατάσταση άγνωστο πώς. Πόλεμος είναι αυτός; Ή ακόμη δεν τον έχουν κηρύξει και δεν θα τον κηρύξουν; Στον στρατό όλα είναι περίφημα και τα πάντα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα. Ούτε κουβέντα για τις αποτυχίες και τις ήττες. Μπλα-μπλα-μπλα, δεν είχε καν νόημα να την ακούσεις» ήταν η αντίδραση στην ομιλία του Πούτιν του Ίγκορ Γκίρκιν (γνωστός με το ψευδώνυμο Στρελκόφ, ένα από τα προβεβλημένα στελέχη των αυτονομιστών του Ντονμπάς, μοναρχικός και θιασώτης της ρωσικής αυτοκρατορίας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC (ρωσική υπηρεσία), https://newtimes.ru / Φωτογραφία Reuters

Tags: WAGNERΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΓΕΒΓΚΕΝΙ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝΡΑΜΖΑΝ ΚΑΝΤΙΡΟΦΡΩΣΙΑ

Related Posts

HMS Dragon
ΚΟΣΜΟΣ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

09/05/2026 - 18:27
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

09/05/2026 - 16:15
Στενά το Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

09/05/2026 - 13:30

Διαβάστε Επίσης

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Top News

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Εικόνες από τη βάφτιση του γιου τους με νονά την Έλενα Παπαρίζου

Καιρός - Κολυδάς: Στους 30 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος από την ερχόμενη εβδομάδα - Οι θερμοκρασίες μέχρι τα τέλη Μαΐου

Metallica: Πανζουρλισμός στο ΟΑΚΑ - Η στιγμή που ανοίγουν οι πύλες και μπαίνει τρέχοντας ο κόσμος

Ναταλία Γερμανού για Σία Κοσιώνη: Ακροβατούσε μαγικά σε ένα τεντωμένο σχοινί συγκίνησης, ψυχραιμίας και ουσίας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert