OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανία: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Κίνα θα παραδώσει όπλα στη Ρωσία»

28/02/2023 - 08:32
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ουκρανίας Κίριλο Μπουντάνοφ δεν βλέπει «καμία ένδειξη» που να τον κάνει να πιστεύει ότι η Κίνα θα παραδώσει όπλα στη Ρωσία, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of America.

«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη», είπε ο Μπουντάνοφ σε αυτή τη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στα ουκρανικά στις 25 Φεβρουαρίου, αναφερόμενος στις καταγγελίες των ΗΠΑ, τις οποίες διαψεύδει κατηγορηματικά το Πεκίνο, ότι η Κίνα σκοπεύει να παραδώσει όπλα στη Ρωσία για να τη βοηθήσει στην επίθεσή της στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, δεν πιστεύω ότι η Κίνα θα δεχθεί να μεταφέρει όπλα στη Ρωσία (…) Δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο καν συζητιέται», πρόσθεσε. Όταν ρωτήθηκε για τις αμερικανικές καταγγελίες, ο Μπουντάνοφ απάντησε: «Είμαι επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών και βασίζομαι, με κάθε σεβασμό, όχι στις προσωπικές, ατομικές απόψεις, αλλά μόνο σε στοιχεία. Δεν βλέπω τέτοια στοιχεία».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της CIA

Τις καταγγελίες περί αποστολής κινεζικών όπλων στη Ρωσία επανέλαβε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS την Κυριακή το βράδυ, μία ημέρα πριν τις δηλώσεις Μπουντάνοφ. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Κινέζοι ηγέτες εξετάζουν την παροχή φονικού εξοπλισμού» στη Ρωσία, είχε σημειώσει ο Μπερνς.

Το Ιράν «είναι ουσιαστικά η μόνη χώρα που μεταφέρει περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά όπλα στη Ρωσία», σχολίασε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάτι ερχόταν από τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχουμε επιβεβαίωση. Δεν υπάρχει ούτε ένα περιστατικό που να έχουμε καταγράψει εδώ κάποιο όπλο από τη Βόρεια Κορέα», συνέχισε. «Η Ρωσία προσπαθεί απλώς να αγοράσει οτιδήποτε από οπουδήποτε. Διότι τα προβλήματά τους είναι μεγάλα», κατέληξε ο Μπουντάνοφ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΗΠΑΚΙΝΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Related Posts

F-16
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16: Η Αργεντινή παρέλαβε τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη που αγόρασε μεταχειρισμένα από τη Δανία [vids, pics]

09/12/2025 - 21:28
Gripen - Meteor
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Meteor: Η Βραζιλία ενσωμάτωσε τους πανίσχυρους πυραύλους BVR στα μαχητικά Gripen [vid]

09/12/2025 - 18:18
MQ-28 Ghost Bat
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

MQ-28 Ghost Bat: Η Aυστραλία παραγγέλνει περισσότερα «loyal wingman» σε νέες εκδόσεις, μετά την επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης AMRAAM [vid]

09/12/2025 - 17:21

Διαβάστε Επίσης

«Δεν ζητάμε προνόμια, αλλά ισονομία»: Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ στο OnAlert για το νέο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στην Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης λέει τη φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Ζελένσκι: «Μπορούν να γίνουν εκλογές στην Ουκρανία μέσα σε 60 ημέρες – Αφού το ζητούν οι ΗΠΑ, είμαι έτοιμος»

F-16: Η Αργεντινή παρέλαβε τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη που αγόρασε μεταχειρισμένα από τη Δανία [vids, pics]

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

FT: Ο Τραμπ έδωσε διορία λίγων ημερών στον Ζελένσκι – Θέλει συμφωνία για τερματισμό του πολέμου μέχρι τα Χριστούγεννα

Top News

Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»

Μίνα Αρναούτη: «Ο Παντελίδης έχασε 20.000 ευρώ το μοιραίο βράδυ, έκανα 17 χειρουργεία, ακόμη δέχομαι απειλές»

Ινδία: Παιδί «θαύμα» 3 ετών γίνεται ο νεότερος σκακιστής που κατατάσσεται ποτέ από τη FIDE

Η Κατερίνα Λιόλιου στηρίζει τους αγρότες: Πήγε στα μπλόκα και τους τραγούδησε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert