OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: «Οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν για την επιτυχία μιας ουκρανικής αντεπίθεσης λέει απόρρητο έγγραφο»

11/04/2023 - 20:33
Washington Post
Share on FacebookShare on Twitter

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν αμφιβολίες για την ουκρανική αντεπίθεση, από την οποία μπορεί να υπάρξουν μόνο «μικρά εδαφικά κέρδη» απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Washington Post. Το κείμενο αυτό διέρρευσε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μαζί με πολλά άλλα απόρρητα έγγραφα. Ένα από αυτά αναφερόταν γενικά στην κατάσταση που επικρατούσε στα μέτωπα της Ουκρανίας στις αρχές Μαρτίου, άλλα αναφέρονταν σε συγκεκριμένα μέτωπα, όπως αυτό της Μπαχμούτ, ή στις αντιαεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου.

Φέτος την άνοιξη αναμένεται ευρέως ότι θα υπάρξει μια ουκρανική αντεπίθεση απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις. Η Ουκρανία διαβεβαιώνει ότι έχει εκπαιδεύσει μονάδες και συγκέντρωσε πυρομαχικά, προσπαθώντας αφενός να κάνει οικονομία στις δικές της δυνάμεις στο μέτωπο και παράλληλα να εξαντλήσει εκείνες των Ρώσων. Παρέλαβε επίσης άρματα μάχης και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς από τους Δυτικούς συμμάχους της.

Ωστόσο, το απόρρητο έγγραφο που επικαλείται η Washington Post αναφέρει ότι «η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια (των Ουκρανών) στην εκπαίδευση (του στρατού) και τα αποθέματα πυρομαχικών πιθανότατα θα δυσκολέψουν κάθε πρόοδο και θα επιδεινώσουν τις απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Αποστολή αιγυπτιακών πυρομαχικών στη Ρωσία ;

Ένα άλλο έγγραφο υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε την παραγωγή 40.000 ρουκετών για να παραδοθούν στη Ρωσία και ζήτησε από τους υπευθύνους να κρατηθεί μυστικό αυτό το σχέδιο «για να αποφευχθούν προβλήματα με τη Δύση», γράφει η ίδια εφημερίδα, σε ξεχωριστό άρθρο. Οι ΗΠΑ διέψευσαν αυτήν την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τέθηκε σε εφαρμογή ένα τέτοιο σχέδιο.

«Η Αίγυπτος είναι στενός εταίρος και συνομιλούμε τακτικά με την ηγεσία της για διάφορα περιφερειακά και διεθνή θέματα», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. Τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες των επίμαχων εγγράφων εμφανίστηκαν στο Twitter, το Telegram, το Discord και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα ενδέχεται να κυκλοφορούσαν επί εβδομάδες στο διαδίκτυο.

Το Πεντάγωνο εκτίμησε την Δευτέρα ότι η διαρροή αυτή μπορεί να συνιστά «πολύ σοβαρή» απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Πολλά από αυτά τα έγγραφα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στους ιστοτόπους όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να τα διαγράψουν όλα.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: WASHINGTON POSTΑΙΓΥΠΤΟΣΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝΗΠΑΜΠΑΧΜΟΥΤΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Νομίζω πως ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ζωντανός» [vid]

11/05/2026 - 15:26
Πούτιν - Σρέντερ
ΚΟΣΜΟΣ

«Άκυρο» από την ΕΕ στον Πούτιν για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Σρέντερ στο Ουκρανικό

11/05/2026 - 13:27
Ουγγαρία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Επανεξετάζεται το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks με ρωσικούς αντιδραστήρες

11/05/2026 - 13:21

Διαβάστε Επίσης

«Innovation on the Frontlines»: Το ΕΛΚΑΚ φέρνει την πρώτη γραμμή της διεθνούς αμυντικής καινοτομίας στην Αθήνα

Νετανιάχου: «Νομίζω πως ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ζωντανός» [vid]

Iron Dome: «Σχεδόν 99% αποτελεσματικός εναντίον των πυραύλων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ»

«Άκυρο» από την ΕΕ στον Πούτιν για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Σρέντερ στο Ουκρανικό

Ουγγαρία: Επανεξετάζεται το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks με ρωσικούς αντιδραστήρες

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

Top News

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία με γυναίκα σε προσωπική στιγμή – Είναι προϊόν ΑΙ»

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Πασχάλης Τερζής: Παντρεύτηκε η εγγονή του - Εικόνες του τραγουδιστή από τη γαμήλια δεξίωση

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Φάμελλος, Κουτσούμπας, Κωνσταντοπούλου, Τσίπρας και Κασσελάκης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert