OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ιαπωνία: Υπέγραψε deals δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

12/04/2023 - 18:53
Ιαπωνία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Υπουργείο Άμυνας στην Ιαπωνία ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε συμβόλαια ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κορυφαία αμυντική εταιρεία της χώρας, τη Mitsubishi Heavy Industries, για την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ήδη από το 2026.

Το υπουργείο δήλωσε ότι τα συμβόλαια περιλαμβάνουν βελτιωμένες εκδόσεις των πυραύλων Type 12 της Mitsubishi για εκτοξεύσεις από το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα, καθώς και έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα απομακρυσμένων νησιών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης. Στα τέλη του 2022, το μέσο ενημέρωσης Kyodo ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αναπτύξει πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και έναν υπερηχητικό πύραυλο βεληνεκούς 3.000 χιλιομέτρων, ο οποίος θα μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή της Βόρειας Κορέας και κάποιες περιοχές της Κίνας.

Η μαζική παραγωγή της αντιπλοϊκής έκδοσης των κατευθυνόμενων πυραύλων Type 12, που έχουν ήδη αναπτυχθεί, θα ξεκινήσει φέτος, ανέφερε το υπουργείο. Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν τον αριθμό των πυραύλων που σχεδιάζει να αναπτύξει η Ιαπωνία, αλλά ανέφεραν ότι η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά τα επόμενα πέντε χρόνια. Λόγω του περιορισμένου χώρου, η Ιαπωνία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές πυραύλων σε στρατιωτικές βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα άλλο συμβόλαιο που υπογράφηκε, αφορά την ανάπτυξη αντιπλοϊκών πυραύλων, εκτοξευόμενων από υποβρύχια, μεγάλου βεληνεκούς με υποβρύχιο, οι οποίοι προγραμματίζονται να μπουν σε μαζική παραγωγή έως το 2027.

Οι Ιαπωνία τριπλασιάζει τις αμυντικές της δαπάνες

Το σχέδιο ανάπτυξης βασίζεται σε μια νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας που ανακοίνωσε η Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς επιδιώκει να αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική της ισχύ για να αποτρέψει πιθανές απειλές από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Η Ιαπωνία ενίσχυσε την άμυνα στα νοτιοδυτικά της και πρόσφατα τοποθέτησε πυραυλικές μονάδες σε απομακρυσμένα νησιά ως αποτρεπτικό μέσο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όμως οι κάτοικοι στο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας διχάζονται σχετικά με την τοποθέτηση των συστημάτων, καθώς φοβούνται ότι θα εμπλακούν σε μια σύγκρουση.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αγοράζει 400 αμερικανικής κατασκευής πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk ικανούς να πλήξουν στόχους έως και 1.600 χιλιόμετρα μακριά. Οι αμερικανικοί πύραυλοι είναι για να καλύψουν το «κενό», όσο η Mitsubishi εργάζεται για την αναβάθμιση και την επέκταση της εμβέλειας των πυραύλων της.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν τις στρατιωτικές της δαπάνες τα επόμενα πέντε χρόνια στα 43 τρισεκατομμύρια γιεν (πάνω από 300 δισ δολάρια).

Με πληροφορίες από: Defense News / Φωτογραφία Mitsubishi (Wikipedia)

Tags: MITSUBISHITOMAHAWKTYPE 12ΗΠΑΙΑΠΩΝΙΑΚΙΝΑΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ

Related Posts

THEON
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η THEON επενδύει στην αμερικανική Twin Prime για ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα προϊόντα της

14/05/2026 - 15:51
ANKA - Τουρκία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Anka: Τουρκία και Καζακστάν υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή και συντήρηση τουρκικών UAV

14/05/2026 - 15:44
cruise
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πάνω από 10.000 πυραύλους cruise χαμηλού κόστους θα αποκτήσουν οι ΗΠΑ τα επόμενα 3 χρόνια [vids]

14/05/2026 - 11:21

Διαβάστε Επίσης

Πεσκόφ: Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση για κατάταξη στρατεύσιμων με την Β’ ΕΣΣΟ 2026

Τουρκικό ΥΠΑΜ για τον νόμο «της Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας»

Η THEON επενδύει στην αμερικανική Twin Prime για ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα προϊόντα της

Anka: Τουρκία και Καζακστάν υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή και συντήρηση τουρκικών UAV

Βρετανία: Πλήγμα για τον Στάρμερ – Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ

Ιράν: Επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Πολεμικό Ναυτικό: Εγκαινιάστηκε η Λέσχη ΓΕΝ δωρέας του Ιδρύματος «Αθηνά Ι. Μαρτίνου» [pics]

Top News

Γιατί δεν είδαμε την Έφη Παπαθεοδώρου στη Eurovision 2026: «Πρέπει να πάρεις τον Ακύλα να σου πει»

Ιωάννα Μαλέσκου σε Γιώργο Λιάγκα: «Τι θα κάνεις την επόμενη χρονιά, θα έκανες δίδυμο;»

Survivor: «Δεν σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά, η παραγωγή θα αναλάβει τα έξοδα», λέει ο πατέρας του Σταύρου Φλώρου

Eurovision 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα πριν τον δεύτερο ημιτελικό, αγωνία για Antigoni και Κύπρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert