OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Βρετανία θέλει να κατασκευάσει υποβρύχια σε συνεργασία με την Τουρκία»

18/04/2023 - 17:43
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα 17 Απριλίου ότι η Βρετανία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Τουρκία για την κατασκευή υποβρυχίων.

«Σήμερα, τα ναυπηγεία της Τουρκίας έχουν καταλάβει μια υψηλή θέση στην παγκόσμια ‘κούρσα ναυτικών εξοπλισμών’», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχουμε ήδη κατασκευάσει φρεγάτες για το Πακιστάν και το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu. Αυτή τη στιγμή, η Βρετανία θέλει να συνεργαστεί μαζί μας για την κατασκευή υποβρυχίων».

Η Τουρκία συνεργάζεται στενά με την Βρετανία στον αμυντικό – βιομηχανικό τομέα. Η βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων Rolls-Royce αναμένεται να προμηθεύσει τον κινητήρα για το νέο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας, το TF-X. Παράλληλα, η BAE Systems συνεργάζεται επίσης στενά με την Turkish Aerospace Industries για την ανάπτυξη του μαχητικού, ειδικότερα σε ότι αφορά την τεχνολογία stealth του αεροσκάφους.

Το Λονδίνο ήρε πλήρως όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία τον περασμένο Μάιο, οι οποίοι είχαν επιβληθεί μετά την επίθεση της Άγκυρας το 2019 στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία επιταχύνει την ανάπτυξη των ναυπηγείων και της ναυτικής βιομηχανίας της και στοχεύει στην παραγωγή μη επανδρωμένων υποβρυχίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Middle East Eye, η Βρετανία ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων υποβρυχίων με την Τουρκία. 

Η Τουρκία θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένες φρεγάτες από τη Βρετανία

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών SSB, έχει δηλώσει ότι η Άγκυρα έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων υποβρυχίων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων αμιγώς τουρκικής κατασκευής «MILDEN» (Milli Denizaltı – εθνικό υποβρύχιο) τον Μάρτιο του 2012. Στόχος είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου «εθνικού υποβρυχίου το 2025 και να παραδοθεί στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές της δεκαετίας του 2030. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η ναυπήγηση των υποβρυχίων Type 214TN (κλάσης Reis). To πρώτο υποβρύχιο αυτού του τύπο, το TCG Piri Reis, διεξήγαγε τις πρώτες δοκιμές στην θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Τουρκία διεξήγαγε συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την πιθανή πώληση ενός μεγάλου πακέτου όπλων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, κινητήρων και φρεγατών, καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε το Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2023.

Όπως είχε αναφέρει και το OnAlert, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά τουλάχιστον τριών μεταχειρισμένων φρεγατών Type 23 από την Βρετανία. Οι βρετανικές Type 23 είναι μεγαλύτερες από τις φρεγάτες κλάσης Istanbul που κατασκευάζει εγχώρια η Τουρκία και έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια στην ανοιχτή θάλασσα. Το εκτιμώμενο κόστος για κάθε πλοίο θα είναι περίπου 25-30 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από: Middle east Eye / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert