OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι για Καχόβκα: Η Ρωσία καταλαβαίνει ότι θα χάσει και καθυστερεί την απελευθέρωση των εδαφών μας

08/06/2023 - 04:57
Ζελένσκι
Share on FacebookShare on Twitter

Βέβαιος ότι για την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα ευθύνεται η Μόσχα, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αποκαλύπτει ότι ήδη πριν από έναν χρόνο το Κίεβο είχε ενημερώσει τους συμμάχους του ότι «κάτι πρόκειται να συμβεί εκεί».

«(Οι Ρώσοι) φοβούνται ότι θα ξεκινήσουμε μια αντεπίθεση προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την απελευθέρωση των εδαφών μας. Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα χάσουν αυτή τη μάχη και καθυστερούν την απελευθέρωση των εδαφών μας», δηλώνει ο κ. Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Bild και προσθέτει ότι, καθώς το φράγμα είναι κατειλημμένο από ρωσικές δυνάμεις, η ουκρανική πλευρά και οι διεθνείς ειδικοί δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τους υπεύθυνους του χτυπήματος.

«Δεν μας εκπλήσσει πλέον αυτό που κάνει η Ρωσία: βασανιστήρια, βιασμοί, όλα συμβαίνουν. Αυτός είναι ο τρόπος τους να κάνουν πόλεμο», σημειώνει και κατηγορεί τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό ότι είναι απόντες από την περιοχή. «Δεν είναι εδώ! Η καταστροφή έχει γίνει ήδη τόσες ώρες και δεν είναι εδώ! Δεν έχουμε λάβει απάντηση. Και αν υπήρξε κάποια αντίδραση, αυτή ήταν πολύ διπλωματική. Είμαι σοκαρισμένος», τονίζει.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιορίζεται να δηλώσει ότι «θα γίνει αισθητή», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κατάρρευση του φράγματος την καθιστά δυσκολότερη, ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ότι «είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι αντίκτυπο θα έχει». Εκφράζει ωστόσο την ελπίδα ότι «τώρα ίσως κάποιοι καταλάβουν επιτέλους τι σημαίνει Ρωσία».

Ο κ. Ζελένσκι κάνει ακόμη λόγο για «εσωτερικό σκάνδαλο» στη Ρωσία και για «μάχη εξουσίας» μεταξύ του αρχηγού της ομάδας «Wagner» Γεβγκένι Πριγκόζιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και εκτιμά ότι αυτό το έχει αντιληφθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά το έχουν αντιληφθεί ως αδυναμία και όσοι βρίσκονται κοντά του. «Ο Πούτιν έχει χάσει τη δύναμη που είχε», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος εάν οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζει ότι ο στρατός της Ουκρανίας «απελευθερώνει μόνο τα εδάφη μας» και, σχετικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, απορρίπτει τις εικασίες ότι έγινε από Ουκρανούς. «Είμαι ο πρόεδρος και εγώ δίνω τις εντολές. Η Ουκρανία δεν έχει κάνει τίποτα τέτοιο. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν ήξερα τίποτα, 100%. Και αν κάποιος έχει στοιχεία, να μας τα δείξει», προσθέτει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ακόμη ότι επιθυμεί την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αλλά αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία παραμένουν αναποφάσιστες. Σχετικά με το εάν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους, αναφέρει: «Φυσικά η Ουκρανία θα ήθελε να είναι παρούσα. Αλλά αν το ΝΑΤΟ δεν μας βλέπει ως μελλοντικό μέλος, γιατί να πάμε;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη

Tags: BILDΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΓΕΒΓΚΕΝΙ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝΚΑΧΟΒΚΑΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΡΩΣΙΑ

Related Posts

Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 12:01
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

15/12/2025 - 10:33
drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

15/12/2025 - 09:43

Διαβάστε Επίσης

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert