OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ρωσία: «Θα αναπτύξουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία τον Ιούλιο» είπε ο Πούτιν

09/06/2023 - 18:03
Λουκασένκο
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία μετά τις 7-8 Ιουλίου μόλις οι ειδικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εγκαινιάζοντας την πρώτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης μεταφορά εκ μέρους της Μόσχας τέτοιου είδους βομβών έξω από το έδαφος της Ρωσίας.

Περισσότερο από 15 μήνες μετά την έναρξη του μεγαλύτερου χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός επεκτεινόμενου πολέμου δι’ αντιπροσώπων που έχει στόχο να γονατίσει τη Ρωσία.

Τον Μάρτιο ο Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, προβαίνοντας σε μια προφανή προειδοποίηση προς τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξή της προς την Ουκρανία Οι μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία και θα τη βοηθήσουν να υπερασπιστεί τον εαυτό της για όσο διάστημα χρειαστεί, από την αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή εδαφών από την Ρωσία όπως την αποκαλεί το Κίεβο, η οποία απειλεί την επιβίωση του ουκρανικού κράτους.

«Έτσι τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου, τα πάντα είναι σταθερά» δήλωσε ο Πούτιν στον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο ενώ συζητούσαν τη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στη θερινή κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η προετοιμασία των σχετικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στις 7-8 Ιουλίου και θα ξεκινήσουμε αμέσως δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των κατάλληλων τύπων όπλων στο έδαφός σας», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο Λουκασένκο απάντησε : «Ευχαριστώ Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς». Ο ηλικίας 70 ετών Πούτιν, προτάσσει τον πόλεμο ως μια μάχη για την επιβίωση της ίδιας της Ρωσίας απέναντι στο συνεχώς διευρυνόμενο ΝΑΤΟ όπως λέει. Έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι η Μόσχα δεν θα υποχωρήσει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία δεν θα ησυχάσει ωστόσο μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από τη χώρα του, την οποία θέλει να εντάξει στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό. Η πυρηνική κίνηση του Πούτιν παρακολουθείται στενά τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη όσο και από την Κίνα, η οποία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στη σύγκρουση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: NATOΑΛΕΞΑΝΤΡ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισραήλ - Ιράν
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

RUSI: Το 80% των πυραύλων αναχαίτισης Arrow που διέθετε το Ισραήλ πριν τον πόλεμο έχει εξαντληθεί

29/03/2026 - 13:55
FDI
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Naval Group: Διευρύνει τη στρατηγική της παρουσία στην Ελλάδα με επίκεντρο τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και τη METLEN

29/03/2026 - 09:42
Patroller
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τα UAV Patroller σε τροχιά ένταξης: Από τη Χρυσούπολη και τη Ρόδο το νέο επιχειρησιακό πλέγμα επιτήρησης

29/03/2026 - 08:26

Διαβάστε Επίσης

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

Συρία: Ο στρατός απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

Γάζα: Έξι νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας της Χαμάς

RUSI: Το 80% των πυραύλων αναχαίτισης Arrow που διέθετε το Ισραήλ πριν τον πόλεμο έχει εξαντληθεί

Ιράν: «Περιμένουμε τους Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφός μας για να τους κάψουμε»

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά και ζημιές στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα από επίθεση ουκρανικών drones [vid]

Ιράκ: Αεροπορικό πλήγμα στη Μοσούλη εναντίον φιλοϊρανικής οργάνωσης – Επίθεση με drones στο σπίτι του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν

Μητσοτάκης: «Με τα Viper, Rafale και F-35 η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη»

Top News

Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και 9 μποφόρ από την Τετάρτη – Εξασθενεί η κακοκαιρία την Παρασκευή

Μαρινέλλα: Η ατάκα στον Γιώργο Ζαμπέτα για το τραγούδι «Σταλιά - Σταλιά» που αρνήθηκε να ερμηνεύσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Grand Hotel - spoiler: Ο Ρήγας καταζητείται για απόπειρα δολοφονίας

Πασχαλινό ωράριο εμπορικών καταστημάτων: Πώς διαμορφώνεται σε Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert