OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ευκαιρία επαναπροσέγγισης»

30/06/2023 - 15:45
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

«Ήταν μια μακρά και δύσκολη συνεδρίαση στην οποία δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμπεράσματα, λόγω της άρνησης της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να συνταχθούν με τα υπόλοιπα κράτη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

«Θα γίνουν δηλώσεις από το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου αργότερα που απηχούν την εικόνα των υπολοίπων 25 κρατών της ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως παρά τις διαφωνίες, «υπάρχει καθολική συμφωνία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων. Υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο υπουργών για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου αλλά Πολωνία και Ουγγαρία διαφώνησαν σήμερα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέδειξε την «ανάγκη να συνεργαστούμε με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και να τσακίσουμε τα δίκτυα διακινητών έτσι ώστε ευάλωτοι να μην μπαίνουν σε σαπιοκάραβα».

«Η Τουρκία πρέπει να είναι σύμμαχός μας»

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να αποτρέψουμε τους διακινητές να βάζουν ανθρώπους σε βάρκες» επανέλαβε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως είναι «ελληνική επιτυχία ότι πολύ λιγότερες βάρκες ξεκινούν από την Τουρκία» γιατί «γνωρίζουν ότι η πιθανότητα να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό είναι περιορισμένη».

Σε ερώτηση για την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «Θα είναι πρώτη συνάντηση μετά την επανεκλογή και των δυο. Είμαστε και οι δυο στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας με ισχυρή λαϊκή εντολή και είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης, χωρίς βέβαια η Ελλάδα να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της για τις οποίες έχω μιλήσει πολλές φορές δημόσια».

«Θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο», πρόσθεσε. «και βλέπω ότι υπήρχε περιορισμένη δραστηριότητα από την τουρκική Αεροπορία και υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές για να μην φεύγουν βάρκες από εκεί. Η Τουρκία πρέπει να είναι σύμμαχός μας».

Τι είπε για το ζήτημα του δημάρχου Χειμάρρας

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος και αν το έθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δήλωσε: «Υπάρχει αναφορά στα συμπεράσματα για τα 30 χρόνια από τη διακήρυξη της Θεσσαλονίκης. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Όμως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για το τι συμβαίνει και να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος βρίσκεται ακόμα στη φυλακή».

«Είναι χτύπημα στην προσπάθεια της Αλβανίας να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η επίλυση του θέματος θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της πορείας της Αλβανίας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα έχει γίνει απολύτως κατανοητό στην Αλβανία. Δεν είναι ζήτημα που θα το αφήσω να περάσει έτσι χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Ελλάδος».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

GCAP: Πολωνία και Ινδία θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικών 6ης γενιάς – Γιατί είναι δύσκολο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υπόσχονται να πολεμήσουν «μέχρι την ολοκληρωτική νίκη»

Λίβανος: Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο πρέσβης του Ιράν – Τελεσίγραφο να αποχωρήσει ως την Κυριακή από την Βηρυτό

Ιράν: Ο Μοχαμάντ Μπακέρ Ζολκάντρ διορίστηκε γραμματέας του ανώτατου συμβουλίου ασφαλείας

Ισραήλ: Κατέστρεψε πέντε γέφυρες στο νότιο Λίβανο – Στόχος η κατάληψη εδαφών σε βάθος 30 χιλιομέτρων [vid]

Σταϊνμάιερ: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου» ο πόλεμος εναντίον του Ιράν – Προειδοποιεί για «μόνιμη ζημιά» στις διατλαντικές σχέσεις

Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν αλλά οι διαπραγματεύσεις θα «πέσουν στο κενό», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι

Ιράν: Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει 466 άτομα για «υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας»

Top News

Συντετριμμένη η Σόφι Ρέιν του OnlyFans για τον θάνατο του Λίο Ραντβίνσκι: «Μου άλλαξε τη ζωή»

Fuel pass και έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης: Πόσο θα πέσει ο λογαριασμός στο πρατήριο καυσίμων για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Η Μόνικα Μπελούτσι φωτογραφήθηκε με την 15χρονη κόρη της Λεονί Κασέλ για την ιταλική Vogue

Μαριγκόνα: Θα κάνω vidcast, ο σύντροφός μου ασχολούταν με τα αυτοκίνητα, τώρα βοηθάει εμένα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert