OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Στα μαχαίρια» Ουκρανία και Γεωργία για τον πρώην Πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι – Τι έχει συμβεί [pics]

04/07/2023 - 15:50
Γεωργία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γεωργία χαρακτήρισε «υβριστική» την απόφαση της Ουκρανίας να αποπέμψει τον πρεσβευτή της στο Κίεβο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεταχείριση του φυλακισμένου πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος έχει και την ουκρανική υπηκοότητα. Κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας χθες σε δικαστήριο του Τμπιλίσι, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 μέχρι το 2013, εμφανίσθηκε αδυνατισμένος, με ισχνό πρόσωπο και σκελετωμένο σώμα.

Αντιδρώντας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό του των Εξωτερικών να καλέσει τον Γεωργιανό πρεσβευτή στο Κίεβο για να του ζητήσει να εγκαταλείψει την Ουκρανία εντός 48 ωρών για να διεξαγάγει διαβουλεύσεις με τις γεωργιανές αρχές.

Σήμερα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Γεωργία για «βασανισμό» του Σαακασβίλι, 55 ετών, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή για «κατάχρηση εξουσίας», κατηγορία που απορρίπτει. Σε απάντηση της απόφασης του Κιέβου να αποπέμψει το γεωργιανό πρεσβευτή, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Γεωργία, του κόμματος «Γεωργιανό Ονειρο», κατήγγειλε «εξύβριση».

«Θέλουμε να παραμείνουμε φίλοι, αλλά κατά μονομερή τρόπο, με την Ουκρανία, διότι είναι μία εμπόλεμη χώρα», δήλωσε ο Ιρακλί Κομπαχίτζε. Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένως ζητήσει από την Γεωργία να επιτρέψει την μεταφορά του Σαακασβίλι στην Ουκρανία ή σε δυτική χώρα για να λάβει ιατρική φροντίδα, χωρίς ανταπόκριση.

Οι γιατροί θεωρούν ότι ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, βασική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στην Γεωργία, κινδυνεύει να πεθάνει από προβλήματα υγείας που εμφανίσθηκαν κατά την φυλάκισή του. Το Τμπιλίσι ισχυρίζεται ότι λαμβάνει την δέουσα φροντίδα.

Το μεγαλύτερο κόμμα της γεωργιανής αντιπολίτευσης, το Εθνικό Ενωτικό Κίνημα, έχει οργανώσει απόψε διαδήλωση για να απαιτήσει την απελευθέρωση του ιδρυτή του. Ευρωπαϊκή Ενωση και Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Γεωργία να σεβαστεί τα δικαιώματα του πρώην προέδρου και να του προσφέρει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί τον Μιχαήλ Σαακασβίλι «πολιτικό κρατούμενο» και η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει την μεταχείρισή του «πολιτική εκδίκηση».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-  ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΓΕΩΡΓΙΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΗΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

11/05/2026 - 22:08
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Akinci: Το τουρκικό UAV θα εξοπλιστεί με τα πυρομαχικά ακριβείας Al Tariq από τα Εμιράτα

F/A-18: Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θα αντικαταστήσουν τα Hornet με 420 stealth μαχητικά F-35 έως το 2030

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» στο Αιγαίο με τον «ΚΙΜΩΝΑ» στο επίκεντρο

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert