OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Μοίρα Ελάντ στην Ελλάδα με απόφαση Νετανιάχου

19/07/2023 - 16:38
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί, θα στείλει το Ισραήλ με απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, διαμηνύει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Huge wildfires have broken out in Greece in the past 24 hours. The Greek Government requested that Israel dispatch firefighting aircraft.

Prime Minister Netanyahu has decided to send 2 firefighting aircraft from the Elad Squadron to assist Greece for as much time as necessary.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) July 19, 2023

«Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πότε θα έρθουν τα δύο Airtractor

Τα αεροπλάνα της πυροσβεστικής θα απογειωθούν αύριο (Πέμπτη) το πρωί, μαζί με τους επαγγελματίες και τον συνοδευτικό εξοπλισμό, και μέσα στο επόμενο τριήμερο θα πραγματοποιηθούν οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και αρωγής, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα ξεκινήσουν με την άφιξη των πληρωμάτων στην Ελλάδα το αργότερο έως τις 14:00 με εκτιμώμενη ημερομηνία επιστροφής την ερχόμενη Κυριακή.

Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Η βοήθεια που παρέχεται από το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, πολλών ετών, προστίθεται.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir ανέφερε: «Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων».

Συνεργάστηκαν στην επιχείρηση βοήθειας: το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, η Αεροπορική Μονάδα της Αστυνομίας του Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρέσβης του Ισραήλ και η ελληνική πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΠΥΡΚΑΓΙΕΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

ΗΠΑ - CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

27/03/2026 - 21:50
Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert