OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gowind: «Έφτασε στο αμήν» η Ρουμανία – Ακύρωσε τη συμφωνία με τη Naval Group για τις κορβέτες

08/08/2023 - 20:38
Gowind
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρουμανία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 08 Αυγούστου 2023, ότι ακύρωσε τη συμφωνία με την γαλλική Naval Group για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών τύπου Gowind 2500, αφού οι δύο πλευρές δεν υπέγραψαν καμία σύμβαση.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό αμυντικό ιστότοπο DefenseRomania, ο οποίος επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, η Ρουμανία αποφάσισε μετά από πολλές καθυστερήσεις να ακυρώσει τη συμφωνία, αλλά και το πρόγραμμα της κατασκευής των νέων πλοίων, αφού δεν θα προχωρήσει στον επόμενο πλειοδότη του διαγωνισμού. 

«Η αναθέτουσα αρχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενέκρινε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου την ακύρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας που αφορά το πρόγραμμα »Πολυλειτουργική Κορβέτα»», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η απόφαση ματαίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας ελήφθη δεδομένου ότι ο νικητής του διαγωνισμού (Naval Group) δεν υπέγραψε τη συμφωνία πλαίσιο εντός των όρων που ζήτησε η αναθέτουσα αρχή και δεν πληρούνται οι οικονομικές προϋποθέσεις για να ανατεθεί στον επόμενο διαγωνιζόμενο», προστίθεται.

«Η απόφαση ακύρωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας κοινοποιήθηκε στους τρεις διαγωνιζόμενους την Τρίτη 8 Αυγούστου», επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας. Η συμφωνία περιελάμβανε επίσης τον εκσυγχρονισμό δύο ρουμανικών φρεγατών.

Το 2019, η Naval Group κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών Gowind 2500 για τη Ρουμανία, ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά δεν είχε υπογραφεί ούτε η σύμβαση.

Όπως είχε γράψει και το OnAlert, η Ρουμανία εξέδωσε στις αρχές Ιουνίου ένα αυστηρό τελεσίγραφο προς την γαλλική εταιρεία. «Η συμφωνία για τις κορβέτες Gowind πρέπει να υπογραφεί άμεσα, διαφορετικά η Ρουμανία θα αναθέσει το συμβόλαιο στον επόμενο υποψήφιο».

Με βάση το ρουμανικό πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαν ήδη κατασκευαστεί τέσσερις κορβέτες κλάσης Gowind 2500, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στις ρουμανικές Ναυτικές Δυνάμεις.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε οικονομικές διαφωνίες, όπως υποστηρίζουν Γάλλοι αξιωματούχοι, ειδικότερα ανάμεσα στη Naval Group και το Ναυπηγείο της Κωνστάντζα της Ρουμανίας, που είχε αναλάβει τη ναυπήγηση των κορβετών.

Tags: GOWIND 2500NAVAL GROUPΓΑΛΛΙΑΚΟΡΒΕΤΕΣΡΟΥΜΑΝΙΑ

Related Posts

David's Sling / IDF
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

David’s Sling: Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

23/03/2026 - 21:08
HMS Dragon
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

HMS Dragon: Έφτασε στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό

23/03/2026 - 19:26
ΕΛΚΑΚ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΚΑΚ: Ξεκίνησαν 2 νέες διαγωνιστικές διαδικασίες στους τομείς της Κυβερνοάμυνας και της Θαλάσσιας Επιτήρησης

23/03/2026 - 17:40

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1999 το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

Channel 12: Oι απαιτήσεις του Ιράν για να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πρόθυμο να σταματήσει το βαλλιστικό του πρόγραμμα για 5 χρόνια

Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Σειρήνες σε Εϊλάτ και Ντιμόνα από ιρανικές επιθέσεις

Λιθουανία: Άγνωστο drone συνετρίβη κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία [vid]

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: 125 άτομα μετέφερε το αεροσκάφος – Πάνω από 70 οι επιζήσαντες [vids]

David’s Sling: Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Νετανιάχου σε Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το Ιράν – Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να διαφυλάξει τα ζωτικά μας συμφέροντα»

Ζελένκι: «Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει πληροφορίες στο Ιράν – Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία»

Top News

Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» - Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού

Kόντρα Κυρανάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δεν θα με κρίνει ο υπάλληλος της Ομάδας Αλήθειας» - «Είστε μια αυταρχική νάρκισσος»

Εβελίνα Νικόλιζα για Μπέσσυ Αργυράκη: Είχα θυμό με τη μητέρα μου γιατί έλειπε πολύ όταν ήμουν μικρή

Κώστας Τερζάκης για Λάμψη: Ο Νίκος Φώσκολος μου είπε ότι θα φοράω μάσκα ως Ευλογητός και μ' άρεσε πάρα πολύ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert