OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για τη μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Σκύρο

09/08/2023 - 14:04
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

«Το σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο λαμβάνουν μοριοδότηση Φρουράς Κατηγορίας IV, όπως με απόλυτη σαφήνεια αποτυπώνεται στο πεδίο Κατηγορίας Φρουράς της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης και σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ). Ειδικότερα, η εγγραφή «Καρυστίας» στο πεδίο «Τόπος» της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης αφορά στην τήρηση του τύπου και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ορθότητα της μοριοδότησης των στελεχών, τα οποία υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, ενώ αυτή προκύπτει βάσει της, κατά το έτος 2014, γεωγραφικής διαίρεσης των Φρουρών ανά την επικράτεια.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο».

«Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη εκδηλωθεί με μέριμνα του ΓΕΣ οι ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου το συγκεκριμένο πεδίο (Τόπος) της καρτέλας μοριοδότησης να αντιστοιχηθεί με την ισχύουσα διοικητική διαίρεση της χώρας, κατά την οποία η νήσος Σκύρος υπάγεται διοικητικά στην ΠΕ Ευβοίας», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Περαιτέρω, όπως αναφέρει επιπλέον ο κ. Δένδιας, «τα στελέχη, πλέον της μοριοδότησης που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους στη Φρουρά της Σκύρου, δηλαδή στο πεδίο «αντικειμενικά κριτήρια», μοριοδοτούνται ομοίως στο πεδίο «επιχειρησιακή βαρύτητα», κατά τα καθοριζόμενα στην ανωτέρω ΥΑ. Επίσης, τα στελέχη λαμβάνουν επιπλέον μόρια στο πεδίο «επιχειρησιακή ετοιμότητα», λογιζομένου του έργου, της αποστολής και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, που η Μονάδα – Ανεξάρτητη Υπομονάδα στην οποία υπηρετούν καλείται να φέρει εις πέρας».

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι «το πλαίσιο των μεταθέσεων των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται σύμφωνα με τον ν. 3883/2010 (Α’ 167) και εξειδικεύεται με τη συναφή Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) Φ.411/12/362832/Σ.8977/26-11-2021 (Β’ 5700), με τα οποία εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα των μεταθέσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω ΥΑ, τα στελέχη καλύπτουν θέσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό και την ειδικότητά τους, κατά τις διακρίσεις του άρθρου 3 του ως άνω νόμου, τα καθορισθέντα στους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) και τις υπηρεσιακές απαιτήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αναφυόμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων καταρτίζουν και τηρούν επετηρίδες ετησίως με τη μοριοδότηση του στρατιωτικού προσωπικού, κοινοποιώντας την καρτέλα αναλυτικής μοριοδότησης στα στελέχη της αρμοδιότητάς τους και παρέχοντας τυχόν διευκρινήσεις στους ενδιαφερομένους».

«Τυχόν προτάσεις που αφορούν στη μοριοδότηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς, αλλά και εν γένει διορθωτικές παρεμβάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από την εφαρμογή της ισχύουσας υπουργικής απόφασης, θα εξεταστούν σε μελλοντική αναθεώρησή της μέσω της θεσμοθετημένης προς τούτο διαδικασίας αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΚΥΡΟΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Top News

Super Κική στον Φειδία Παναγιώτου: Χαλάω γύρω στα 20 με 30 χιλιάρικα το μήνα, είμαι πάρα πολύ σπάταλη

Χανταϊός: Η πρώτη εικόνα του 70χρονου από το κρουαζιερόπλοιο Hondius τη στιγμή της μεταφοράς του στο «Αττικόν»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert