OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί για την λήξη της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία – «Τελειώνουν τα χρήματα και ο χρόνος»

04/12/2023 - 14:02
Ρεπουμπλικάνοι
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί σε πολύ έντονο ύφος ότι κινδυνεύει να τερματιστεί η παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει μέχρι το τέλος του 2023 το νέο πακέτο χρηματοδότησης, με την αρμόδια διευθύντρια να λέει χαρακτηριστικά ότι «τελειώνουν τα χρήματα και σύντομα ο χρόνος».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: αν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει, ως το τέλος του έτους δεν θα έχουμε τους πόρους για να παρέχουμε όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία και για να προσφέρουμε υλικά από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα», έγραψε η η Σαλάντα Γιανγκ.

«Δεν υπάρχει διαθέσιμη κάποια μαγική χρηματοδότηση για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη ανάγκη. Τελειώνουν τα χρήματα και σύντομα ο χρόνος», τόνισε χαρακτηριστικά η διευθύντρια προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους βρίσκεται ένα έκτακτο πακέτο χρηματοδότησης ύψους περισσότερων από 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο στις 20 Οκτωβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες έκτακτες ανάγκες, δηλαδή η Ουκρανία και το Ισραήλ, να περιοριστεί η επέκταση της επιρροής της Κίνας και να ανασχεθεί η έλευση μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

«Η διακοπή της άφιξης αμερικανικών όπλων και εξοπλισμού θα πλήξει τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας», τόνιζε η Γιανγκ στην επιστολή της, σημειώνοντας ότι «αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τις προόδους της Ουκρανίας και θα αύξανε το ενδεχόμενο ρωσικών νικών». «Οι παραδόσεις μας σε στρατιωτική βοήθεια έχουν ήδη μειωθεί», παρατήρησε.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα 

«Δεν είναι ένα πρόβλημα για το επόμενο έτος. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε τη δημοκρατική Ουκρανία να πολεμήσει τη ρωσική επίθεση», κατέληξε η Γιανγκ. Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, βρίσκονται εδώ και μήνες σε δημοσιονομικό αδιέξοδο λόγω των συνεχόμενων πολιτικών αναταράξεων.

Το Κογκρέσο της μεγαλύτερης παγκόσμιας δύναμης, που αποτελείται από τη Γερουσία όπου την πλειοψηφία έχουν Δημοκρατικοί και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν έχει ψηφίσει ακόμη οριστικό προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου. Το ομοσπονδιακό κράτος λειτουργεί χάρη σε μια έκτακτη παράταση της χρηματοδότησής του, η οποία λήγει στα μέσα Ιανουαρίου.

Όταν ο Μπάιντεν ζήτησε αυτό το τεράστιο πακέτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου προορίζονται για την Ουκρανία, η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε βυθιστεί στο χάος λόγω της αποπομπής του προέδρου της και των εσωτερικών διαμαχών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Έκτοτε απέκτησε νέο πρόεδρο, τον Μάικ Τζόνσον, γεγονός που επέτρεψε να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο αυτές είναι δύσκολες καθώς μια χούφτα βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αν και τάσσονται υπέρ της παροχής βοήθειας στο Ισραήλ, θέλουν να διακόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο. Άλλοι συντηρητικοί βουλευτές απαιτούν, σε αντάλλαγμα για τη στήριξή τους στο πακέτο για την Ουκρανία, την αυστηροποίηση της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΠΑΗΠΑΚΙΝΑΚΟΓΚΡΕΣΟΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΟΥΚΡΑΝΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΤΑΙΒΑΝΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

25/03/2026 - 12:59
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

25/03/2026 - 12:56
Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25/03/2026 - 12:24

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – Εντυπωσίασαν τα νέα οπλικά συστήματα [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Top News

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: «Η Σούβλα του Άρχοντα», ο λογιστής με την Porsche και ο άνθρωπος που ξετύλιξε την υπόθεση

Jeremy Meeks, ο πιο «σέξι κατάδικος»: Φυλακή με ξύλο, γυμνές φωτογραφίες από θαυμάστριες και πασαρέλες

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν με έχει πιέσει κανείς να είμαι στην εκπομπή, θα σταματήσω 15 μέρες πριν γεννήσω

Ο Παύλος Ντε Γκρες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος: «Σου ανάβει την ψυχή αυτό που συμβαίνει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert