OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ για Σίρσκι: Προδότης ο νέος αρχηγός των ουκρανικών ΕΔ – «Να καεί η γη κάτω από τα πόδια του»

09/02/2024 - 13:23
Σίρσκι
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου απέναντι στον διορισμό του Ολεκσάντρ Σίρσκι ως νέου αρχηγού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 9.2.2024 ότι ο νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι, που έχει γεννηθεί στη Ρωσία, είναι προδότης.

Το σχόλιο έγινε αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντικατέστησε χθες, Πέμπτη, τον δημοφιλή αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με τον διοικητή του στρατού ξηράς της, ένα τεράστιο στοίχημα τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν το «πάνω χέρι» σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι με τον 58χρονο στρατηγό Ολεκσάντρ Σίρσκι.

Ο Σίρσκι γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1965 στη ρωσική περιοχή Βλαντίμιρ, που τότε ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας του στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σπούδασε στη Μόσχα – στην Ανώτερη Σχολή Στρατιωτικής Διοίκησης – μεταξύ συναδέλφων του που έκτοτε έχουν γίνει Ρώσοι διοικητές.

Υπηρέτησε για πέντε χρόνια στο Σοβιετικό Σώμα Πυροβολικού και ζει στην Ουκρανία από τη δεκαετία του 1980.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Σίρσκι, που δεν υπηρέτησε στον μετασοβιετικό ρωσικό στρατό, ότι καταπάτησε τον όρκο του ως αξιωματικού.

«Κοιτάζοντας το βιογραφικό του νέου επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, του Σίρσκι, νιώθει κανείς μια αίσθηση μίσους, απαξίωσης και απέχθειας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram.

«Απέχθεια για έναν άνθρωπο που ήταν σοβιετικός Ρώσος αξιωματικός, αλλά έγινε προδότης Μπαντέρα, που καταπάτησε τον όρκο του και υπηρετεί τους ναζί, καταστρέφοντας τους αγαπημένους του. Ας καεί η γη κάτω από τα πόδια του!», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο χαρακτηρισμός ‘Μπαντέρα’ είναι αναφορά στο Στεπάν Μπαντέρα, Ουκρανό εθνικιστή της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία για να πολεμήσει ενάντια στον Κόκκινο Στρατό. Θεωρείται μαχητής υπέρ της ελευθερίας από κάποιους Ουκρανούς, αλλά και προδότης από πολλούς Ρώσους.

Επιπλέον ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι γονείς του νέου αρχηγού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθούν να ζουν στη Ρωσία.

Ukraine – The new commander-in-chief, Colonel General Aleksandr Sirsky’s parents and only brother Oleg, are still living in the Vladimir Oblast [Region] Western Russia, 120 miles (190Km) east of Moscow, it’s also were Aleksandr Sirsky was born on 1965 – Russian Media. pic.twitter.com/2LIS2LrJkx

— @KassMedefer (@KMedefer) February 9, 2024

Το Κρεμλίνο δήλωσε πάντως σήμερα ότι δεν πιστεύει πως μια αλλαγή στην στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα αλλάξει την έκβαση της σύγκρουσης.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτή θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦΟΛΕΚΣΑΝΤΡ ΣΙΡΣΚΙΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

27/03/2026 - 09:17
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

27/03/2026 - 08:51
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

27/03/2026 - 08:39

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Από 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα myCAR για την άρση ακινησίας των οχημάτων

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Η κακοκαιρία «Deborah» φέρνει ισχυρές καταιγίδες σε 6 περιοχές μέχρι την Κυριακή - Στο επίκεντρο η Αττική σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert