OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ «θα πληρώσει» μετά τα πλήγματα που σκότωσαν αμάχους στο Λίβανο

15/02/2024 - 14:55
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει αντίποινα έπειτα από τα πλήγματα που επέφερε χθες στο νότιο Λίβανο σκοτώνοντας δέκα αμάχους, οι μισοί εκ των οποίων ήταν παιδιά, προειδοποίησε σήμερα ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ και βουλευτής Χασάν Φαντλάλαχ.

«Ο εχθρός (το Ισραήλ) θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτά τα εγκλήματα», δήλωσε ο Φαντλάλαχ στο Reuters ερωτηθείς για την αντίδραση της πανίσχυρης και υποστηριζόμενης από το Ιράν ένοπλης οργάνωσης απέναντι στην πιο αιματηρή ημέρα για αμάχους στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις κατά μήκος του νοτίου συνόρου του.

Χθες, σκοτώθηκαν επίσης πολλά μέλη της λιβανέζικης οργάνωσης σε διαφορετικά πλήγματα, περιλαμβανομένης της Ναμπατιέχ, σύμφωνα με την οργάνωση και με πηγές ασφαλείας. Ερωτηθείς για το χτύπημα στην Ναμπατιέχ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός περιμένει περισσότερες πληροφορίες «σχετικά με αυτό το γεγονός, αλλά θα επικαιροποιήσουμε όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Πηγή που γνωρίζει το σκεπτικό της Χεζμπολάχ είπε ότι η επίθεση στην Ναμπατιέχ σηματοδοτεί μια ισραηλινή κλιμάκωση αλλά παραμένει ακόμη εντός των άγραφων «κανόνων εμπλοκής». Χθες, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απάντησε σε διασυνοριακή ρίψη ρουκέτας από τον Λίβανο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν από τους στρατιώτες του και προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ άλλων στην πόλη Σαφέντ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το λιβανέζικο σύνορο.

Η Χεζμπολάχ δεν ανέλαβε την ευθύνη γι’αυτή την επίθεση. Όπως είπε ο Φαντλάλαχ, η Χεζμπολάχ έχει «νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες της και δεν θα δειλιάσει να κάνει αυτό που χρειάζεται για να τους προστατεύσει», ενώ επέμεινε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα.

מטוסי קרב של צה"ל תקפו לפני זמן קצר עמדות שיגור, מבנים צבאיים ותשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב ואדי סלוקי.

הבוקר מטוסי קרב תקפו תשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב לבונה.

במהלך הלילה הותקף מבנה צבאי של הארגון במרחב א-טייבה

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) February 15, 2024

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, ζήτησε επίσης από τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ να καταθέσει νέα διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τα χθεσινά πλήγματα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή του Γουάντι Σαλούκι στο νότιο Λίβανο και υποδομές της οργάνωσης στην περιοχή Λαμπουνέχ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας μια στρατιωτική δομή της οργάνωσης στο Ταϊμπέχ.

Η σύγκρουση ανάμεσα στην Χεζμπολάχ–που υποστηρίζει τον παλαιστινιακό της σύμμαχο, την Χαμάς– και στο Ισραήλ κινείται παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα προκαλώντας ανησυχία για τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης ανάμεσα στους βαριά οπλισμένους εχθρούς. Αμφότερες οι πλευρές έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και η σύγκρουση έχει σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί σε περιοχές κοντά στο σύνορο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: IDFΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

02/02/2026 - 14:54
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

02/02/2026 - 14:36
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

02/02/2026 - 13:55

Διαβάστε Επίσης

METLEN: Παρέδωσε στη Naval Group δύο σύνθετα συστήματα για τις φρεγάτες FDI

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Κένταυρος – Barak MX: Το ελληνικό anti-drone σύστημα ενσωματώθηκε στα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας

GCAP: Επίθεση Ιταλίας στην Βρετανία – «Τρελός ο εγωϊσμός τους, δεν μοιράζονται τεχνολογίες»

Ιράν: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» – Μηνύματα προς Ουάσινγκτον μέσω τρίτων για πλαίσιο διαπραγματεύσεων

Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία υποστηρίζει την Κίνα στο ζήτημα της Ταϊβάν»

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σόμμερ: «Θα κάτσω εδώ κάποιες μέρες ακόμα, να προσέχετε»

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Πάνος Καμμένος για Μαρία Καρυστιανού: Να μην ασχολείται με θέματα που δεν ξέρει

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert