OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Atmaca: Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς τον αντιπλοϊκό πύραυλο με νέο εγχώριας κατασκευής κινητήρα [vid]

11/03/2024 - 14:29
Atmaca
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τουρκική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Roketsan δημοσίευσε πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του αντιπλοϊκού πυραύλου τύπου Atmaca, με ενσωματωμένο έναν καινούργιο, εγχώριας κατασκευής κινητήρα, γεγονός που προσδίδει τεράστια σημασία στο ρόλο που διαδραματίζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην πορεία και την εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων της γειτονικής χώρας.

Την επιτυχημένη εκτόξευση του αντιπλοϊκού πυραύλου Atmaca από σύστημα παράκτιας άμυνας τύπου Barbaros σχολίασε ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών Τουρκίας (SSB), Χαλούκ Γκιουργκιούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εθνικές μας πλατφόρμες, ενισχυμένες από τους εθνικούς μας κινητήρες, επιταχύνουν τον στόχο της αμυντικής μας βιομηχανίας για πλήρη ανεξαρτησία [από την ξένη τεχνολογία]».

Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak! 🚀🇹🇷

Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayiimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları bir bir değiştiriyor!

Başkanlığımız himayelerinde Roketsan tarafından üretilen #ATMACA… https://t.co/xdYR1Clhpq

— Prof. Dr. Haluk Görgün (@halukgorgun) March 10, 2024

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Τούρκοι, ο νέος κινητήρας τύπου KTJ-3200 αναπτύχθηκε από την εταιρεία KALE ARGE και αναμένεται να διευκολύνει την Roketsan ώστε να επιταχύνει και να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής των αντιπλοϊκών πυραύλων για να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα την συμφωνία πώλησης στην Ινδονησία.

Η κατασκευάστρια εταιρεία τονίζει ότι ο κινητήρας τύπου KTJ-3200 έχει ισχύ ώσης 3.200 N, μήκος 63 εκατοστά, διάμετρο περίπου 30 εκατοστά και βάρος 50 κιλά, ενώ προβλέπεται και η εγκατάστασή του στην «οικογένεια» standoff πυραύλων cruise τύπου SOM, που θέλουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να εντάξουν σύντομα στο οπλοστάσιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπλοϊκός πύραυλος τύπου Atmaca έχει μήκος μεταξύ 4,3 και 5,2 μέτρων, ζυγίζει 750 κιλά και έχει εμβέλεια 250 χιλιομέτρων. Χρησιμοποιεί τόσο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης όσο και παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) για καθοδήγηση. Θα αντικαταστήσει το παλιό απόθεμα της Τουρκίας που αποτελείται από περισσότερους από 350 αμερικανικούς πυραύλους Harpoon.

Tags: ATMACAROKETSANSSBΑΝΤΙΠΛΟΊΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΠΥΡΑΥΛΟΙ CRUISEΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
FDI
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

11/05/2026 - 17:12
Iron Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Dome: «Σχεδόν 99% αποτελεσματικός εναντίον των πυραύλων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ»

11/05/2026 - 15:17

Διαβάστε Επίσης

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η ανάρτηση και η αγκαλιά με τη Σία Κοσιώνη λίγο πριν αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Βίκυ Λέανδρος για Eurovision: Όταν δέχτηκα να συμμετέχω φέτος δε σκέφτηκα ότι θα γράψουν όλες οι εφημερίδες

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert