OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Οι δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου

13/03/2024 - 16:23
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία, Οντζού Κετσελί, δήλωσε ότι η χθεσινή συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογό της πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν θέματα όπως ο προγραμματισμός επαφών και επισκέψεων υψηλού επιπέδου, θέματα που αφορούν στο Αιγαίο, η κατάσταση των μειονοτήτων, οι προξενικές σχέσεις, η παράνομη μετανάστευση και η συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αμοιβαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η συνεργασία για αμοιβαία υποστήριξη των υποψηφιοτήτων της κάθε χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.

Deputy Minister Ambassador Burak Akçapar and the Greek Deputy Minister of Foreign Affairs, Ambassador Alexandra Papadopoulou, held Türkiye-Greece Political Dialogue Meeting in Ankara, on March 11, 2024.

Joint Statement 👇https://t.co/z3CLP44H7H pic.twitter.com/9EqRgYnK0S

— Turkish MFA (@MFATurkiye) March 12, 2024

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι, σύμφωνα με τη «Διακήρυξη των Αθηνών για φιλικές σχέσεις και καλή γειτονία» που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, θα πρέπει να αποφεύγονται λόγοι και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση.

Ο Κετσελί δήλωσε ότι συζητήθηκε επίσης η θετική ατζέντα, όπως η πορεία των προετοιμασιών για την εφαρμογή της χορήγησης βίζας για τουριστικές επισκέψεις Τούρκων πολιτών σε 10 ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στη συνάντηση της Αθήνας επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Τούρκου προέδρου. «Οι εργασίες για τον καθορισμό της ημερομηνίας της επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο συνεχίζονται. Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, προβλέπεται μια σειρά άλλων επισκέψεων, οι οποίες θα χρησιμεύσουν και ως προετοιμασία για την επίσκεψη» ανέφερε ο κ. Κετσελί.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης στις 15 Απριλίου στην Άγκυρα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του ομολόγου του της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, για την εφαρμογή ενός σχεδίου από κοινού δράσης με θετική ατζέντα για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.

Ανέφερε, τέλος, ότι προβλέπεται η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία και ότι παρατηρείται μια αυξανόμενη δυναμική στις επαφές και τις επισκέψεις με την Ελλάδα από τις αρχές του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γ.Μανδαλίδης / Φωτογραφία Twitter

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Related Posts

Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

05/02/2026 - 11:58
Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Top News

Καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Η Μελίνα Νικολαΐδη έγινε 22 χρονών: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων δίπλα στη μητέρα της Δέσποινα Βανδή

Ολίβια Κόλμαν: «Ποτέ δεν ένιωσα θηλυκή - Πάντα περιέγραφα τον εαυτό μου ως έναν γκέι άνδρα»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στα social media για «σατανικά σύμβολα» στην τελετή έναρξης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert