OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός αποσύρθηκε από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας – Ο λόγος της απόφασης και η ταξιαρχία «επόπτης»

07/04/2024 - 15:27
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός του Ισραήλ απέσυρε περισσότερα χερσαία στρατεύματα από τη νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας μονάχα μία ταξιαρχία εκεί, έξι μήνες μετά την έναρξη των επιχειρήσεών του, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του.

«Σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου, η 98η μεραρχία καταδρομέων του ισραηλινού στρατού τελείωσε την αποστολή της στη Χαν Γιουνίς. Η μεραρχία αποχώρησε από τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου (…) να προετοιμαστεί για μελλοντικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σε ερώτηση του AFP εάν αυτό σημαίνει ότι όλα τα στρατεύματα αποχώρησαν από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος απάντησε: «ναι».

במהלך הלחימה, הכוחות איתרו תוואי מנהרה של כ-900 מטר, בתוך המנהרה נמצאו חדרי שהייה ואמצעי לחימה רבים, לאחר חקר של יחידת יהל״ם הלוחמים פוצצו את התוואי. בצמוד לאחד הפירים חוסל מחבל >> pic.twitter.com/piBnodDbdD

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) April 7, 2024

Ο στρατός επισήμανε ότι μια «σημαντική δύναμη» θα συνεχίσει να επιχειρεί στον παλαιστινιακό θύλακα βάσει των στρατηγικών αναγκών του. «Μια σημαντική δύναμη της οποίας ηγείται η 162η μεραρχία και η ταξιαρχία Nahal συνεχίζει να επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας για να εγγυηθεί την ελευθερία δράσης του στρατού και την ικανότητά του να συνεχίσει επιχειρήσεις ακριβείας που βασίζονται στις υπηρεσίες πληροφοριών», υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.

Ο στρατός, που μειώνει τον αριθμό των στρατευμάτων του στη Γάζα από την αρχή του έτους για να ανακουφίσει τους εφέδρους και υπό την ολοένα και αυξανόμενη πίεση από τη σύμμαχό του Ουάσιγκτον για να βελτιώσει την κατάσταση σε ανθρωπιστικό επίπεδο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους ή τον αριθμό των στρατιωτών που αφορά.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz γράφει ότι η απόσυρση του πεζικού από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας οφείλεται στο γεγονός ότι ο στρατός έχει πετύχει εκεί τους στόχους του. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού που επικαλείται η εφημερίδα «δεν χρειάζεται να παραμείνουμε στον τομέα χωρίς να υπάρχει (στρατηγική) ανάγκη».

«Η 98η μεραρχία διέλυσε τις ταξιαρχίες της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς και σκότωσε χιλιάδες μέλη της. Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε». Οι εκτοπισμένοι Παλαστίνιοι της Χαν Γιουνίς, ένα μέρος μονάχα των εκτοπισμένων, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφότου βρήκαν καταφύγιο στη Ράφα, νοτιότερα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματικό.

Η απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων λαμβάνει χώρα την ώρα που η Αίγυπτος προετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν νέο γύρο συνομιλιών, ο οποίος στοχεύει στην επίτευξη μιας εκεχειρίας και μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων. Δεν είναι σαφές εάν η απόσυρση θα καθυστερήσει την εδώ και καιρό επαπειλούμενη εισβολή στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, για την οποία Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε πως είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η οργάνωση Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: IDFΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣΧΑΝ ΓΙΟΥΝΙΣ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert