OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

19/04/2024 - 04:22
καιρός
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Μεταβολή του καιρού αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Γενικά χαρακτηριστικά

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 4 με 6 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι τη νύχτα στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν.Καβάλας) θα είναι τοπικά ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από αργά το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακή στροφή των ανέμων σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.
.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert