OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Απέτυχε η εκτόξευση του πυραύλου που θα έθετε σε τροχιά έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο [vid]

27/05/2024 - 18:31
Βόρεια Κορέα
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση 18.31

Δεύτερη ενημέρωση 20.59

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο άγνωστης ταυτότητας από το νότιο τμήμα των δυτικών παραλίων της σήμερα, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, λίγες ώρες αφού η Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε ότι θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο κάποια στιγμή από σήμερα, 27 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους της νότιας επαρχίας Οκινάουα να καλυφθούν, επικαλούμενη μια «πιθανή απειλή» από τον βορειοκορεατικό πύραυλο. Στη συνέχεια ήρε την προειδοποίηση, διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος δεν αναμένεται να περάσει πάνω από ιαπωνικό έδαφος.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και η εκτόξευση φάνηκε να απέτυχε, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος από την Ιαπωνία.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο πύραυλος δεν πέταξε στην περιοχή που είχε ανακοινωθεί και η κατάσταση δεν είναι όπως ήθελε η Βόρεια Κορέα. Εξακολουθούμε να αναλύουμε αν είναι δορυφόρος ή όχι».

Το ιαπωνική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει την πορεία του πυραύλου, ο οποίος στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας.

Breaking: Explosion seen in the sky after Japan issued J-alert due to projectile launch from North Korea pic.twitter.com/3pe1qO5yOo

— Faytuks News (@Faytuks) May 27, 2024

Η εκτόξευση αυτή ήταν πιθανότατα μια προσπάθεια να θέσει η Βόρεια Κορέα σε τροχιά τον δεύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο της. Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, που τερματίστηκαν με τη συντριβή των πυραύλων, κατάφερε να θέσει σε τροχιά τον πρώτο τέτοιο δορυφόρο της τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ανακοίνωση της Πιόνγιανγκ 

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η προσπάθειά της να θέσει σε τροχιά έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο απέτυχε, αφού ο πύραυλος που τον μετέφερε εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης.

Ο πύραυλος που μετέφερε τον αναγνωριστικό στρατιωτικό δορυφόρο Malligyong-1-1 «εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αεροδιαστημικής Διοίκησης που μεταδόθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Το ατύχημα συνδέεται με κάποιο πρόβλημα «αξιοπιστίας του κινητήρα υγροποιημένου οξυγόνου και κηροζίνης», μιας πρόσφατης τεχνολογικής εξέλιξης, πρόσθεσε. Ωστόσο, ερευνώνται και τυχόν άλλα αίτια.

Από τη Σεούλ, το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι ο στρατός εντόπισε πολλά συντρίμμια του πυραύλου στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ερευνούν το θέμα. Η εκτόξευση «είναι μια πρόκληση που παραβιάζει ξεκάθαρα την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με την οποία απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων» από την Πιονγκγιάνγκ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥΙΑΠΩΝΙΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert