OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αμφισβητεί τη νομιμότητα του Ζελένσκι στην προεδρία και «ρίχνει το φταίξιμο» στη Δύση για το πλήγμα στο Χάρκοβο

28/05/2024 - 18:51
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αμφισβήτησε για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου, δηλώνοντας σήμερα ότι η Ουκρανία πρέπει να διεξάγει προεδρικές εκλογές μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, παρά τη λήξη της θητείας του, δεν θα προχωρήσει σε εκλογές, καθώς σχετική απόφαση που ο ίδιος και οι σύμμαχοι του Κιέβου θεωρούν σωστή, απαγορεύει τη διεξαγωγή τους σε καιρό πολέμου.

Ο Πούτιν είπε ότι η μόνη νόμιμη αρχή στην Ουκρανία τώρα είναι το κοινοβούλιο και ότι ο επικεφαλής του πρέπει να αναλάβει την εξουσία.

Ο Πούτιν και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι οι αρμοδιότητες του Ζελένσκι έληξαν στις 20 Μαΐου, καθώς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα έχουν περάσει πέντε χρόνια. Στις 24 Μαΐου ο Πούτιν δήλωσε ότι οι αρμοδιότητες του Ουκρανού προέδρου «τελείωσαν».

Ωστόσο, η ουκρανική νομοθεσία απαγορεύει ευθέως τη διεξαγωγή εκλογών σε περίοδο πολέμου, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνοντας ότι στο Σύνταγμα της χώρας υπάρχουν διατάξεις που αναφέρουν ότι ο εν ενεργεία πρόεδρος διατηρεί τις αρμοδιότητες του, έως ότου αναλάβει καθήκοντα ο επόμενος αρχηγός του κράτους.

Ρίχνει το φταίξιμο στη Δύση για το σφροδρό πλήγμα στο Χάρκοβο

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Δύση προκάλεσε την τελευταία επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας να μην επιτρέψει στην Ουκρανία να επιτεθεί στη ρωσική περιοχή του Μπλέγκοροντ.

Οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με όπλα που έχει προμηθεύσει η Δύση την Ουκρανία μπορούν να γίνουν μόνο με τη βοήθεια ειδικών από δυτικές χώρες, είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι Γάλλοι μισθοφόροι βρίσκονται στην Ουκρανία για μεγάλο διάστημα και η εμφάνιση τακτικού στρατού εκεί, είναι ένα ακόμη βήμα προς την παγκόσμια σύγκρουση.

Η Γαλλία επανειλημμένα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία βρίσκονται Γάλλοι μισθοφόροι. Το Παρίσι λέει ότι δεν έχει αποκλείσει να στείλει μελλοντικά στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει την απόφαση να το κάνει.

Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα δεν έχει απορρίψει ποτέ τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και είναι έτοιμη να επιστρέψει σε αυτές, ενώ η ίδια η Ουκρανία έχει αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχολιάζοντας την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας των Ταλιμπάν ως νόμιμης αρχής στο Αφγανιστάν και τη διαγραφή τους από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της τη γνώμη του Αφγανιστάν και να οικοδομήσει δεσμούς με τη χώρα αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν καταγγέλλει τον ΔΟΑΕ ότι «ενθαρρύνει» τις επιθέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ σε εν λειτουργία πυρηνικές εγκαταστάσεις

06/04/2026 - 12:29
Συντριβή An-26
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή An-26 στην Κριμαία: Ανώτατος διοικητής του Βόρειου Στόλου μεταξύ των νεκρών

06/04/2026 - 11:59
Νοβοροσίσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Νοβοροσίσκ: Επιδρομές ουκρανικών drones σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές

06/04/2026 - 11:23

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν καταγγέλλει τον ΔΟΑΕ ότι «ενθαρρύνει» τις επιθέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ σε εν λειτουργία πυρηνικές εγκαταστάσεις

Συντριβή An-26 στην Κριμαία: Ανώτατος διοικητής του Βόρειου Στόλου μεταξύ των νεκρών

Νοβοροσίσκ: Επιδρομές ουκρανικών drones σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές

Το Ιράν απαντά στο τελεσίγραφο Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν όταν αποζημιωθούμε πλήρως

IRGC: Επιβεβαίωσαν ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης

Συμφωνία του Ισλαμαμπάντ: Ποιό είναι το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που εξετάζουν ΗΠΑ και Ιράν

Ιράν εναντίον Τραμπ: «Μας απειλεί με εγκλήματα πολέμου» – Εκτελέστηκε άνδρας επειδή «συνεργάστηκε με ΗΠΑ και Ισραήλ»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Παγιδεύτηκαν 41 άτομα σε ανθρακωρυχείο του Λουγκάνσκ

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Απέσυρα τις κατηγορίες εναντίον του φίλου που μου έδωσε την κροτίδα»

Fuel pass 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποια είναι τα ποσά, οι δικαιούχοι και τι πρέπει να προσέξουν

Καιρός Πάσχα: Βροχές και καταιγίδες από το Μεγάλο Σάββατο - «Θα μοιάζει περισσότερο με χειμώνα»

Άννα Βίσση και Χριστίνα Πολίτη έκαναν unfollow η μία στην άλλη: Ρήξη στη φιλία τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert