OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κυβέρνηση: Υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την εκκένωση πολιτών από Λίβανο και Ισραήλ – Σε ετοιμότητα ένα C-130

01/10/2024 - 20:43
C-130
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ το οποίο, εφόσον απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθεί. Για την ώρα δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις, αλλά ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για την εκκένωση των πολιτών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει ότι μετά «από αίτημα του υπουργού άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμε, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο. pic.twitter.com/7BpyxdVsph

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2024

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL MTF) και μαζί με άλλα συμμαχικά πλοία, είναι σε επιφυλακή να πλησιάσει τον Λίβανο και το Ισραήλ για να εκκενώσει αμάχους.

Λίβανος: Πολλές χώρες οργανώνουν απομακρύνσεις πολιτών τους

Πολλές χώρες οργανώνουν απομακρύνσεις πολιτών τους που διαμένουν στον Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε χθες από τη νοτιοανατολική Γαλλία για τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου, όπου θα λάβει θέση «προληπτικά» για την περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για την απομάκρυνση Γάλλων πολιτών, ανακοίνωσε το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Το γαλλικό αμφίβιο ελικοπτεροφόρο σκάφος (PHA) θα χρειαστεί «πέντε με έξι ημέρες» για να φτάσει στη ζώνη αυτή της ανατολικής Μεσογείου από το λιμάνι της Τουλόν. Περίπου 23.000 Γάλλοι ή Γαλλολιβανέζοι είναι εγκατεστημένοι στον Λίβανο.

Η Γερμανία απέστειλε χθες στρατιωτικό αεροσκάφος στη Βηρυτό για να απομακρύνει κυρίως εργαζομένους στην πρεσβεία της Γερμανίας στον Λίβανο και τις οικογένειές τους. Επίσης θα πρέπει να επαναπατριστούν εργαζόμενοι σε γερμανικές οργανώσεις, όπως και οι οικογένειές τους, και πολίτες που κινδυνεύουν για ιατρικούς λόγους. Περίπου 1.800 Γερμανοί πολίτες έχουν καταχωρισθεί από το τμήμα αντιμετώπισης κρίσεων της διπλωματικής εκπροσώπησης στον Λίβανο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης χθες το βράδυ ότι μίσθωσε εμπορική πτήση για τους πολίτες της που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο. Η πτήση αυτή θα αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη, από το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού. Την περασμένη εβδομάδα το Λονδίνο είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη 700 στρατιωτών στην Κύπρο προκειμένου να προετοιμάσουν πιθανή απομάκρυνση των πολιτών του από τον Λίβανο.

Η Πολωνία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της πρεσβείας της στη Βηρυτό «λόγω των αυξανόμενων εντάσεων» και να βοηθήσει τους «μερικές δεκάδες» Πολωνούς πολίτες που θέλουν να φύγουν από τον Λίβανο με πτήσεις τσάρτερ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάβελ Βρόνσκι είπε ότι σε πρώτη φάση θα αναχωρήσουν από τη Βηρυτό μόνο 15 εργαζόμενοι στην πρεσβεία.

Η Πορτογαλία ήδη απομάκρυνε από το βράδυ του Σαββάτου, με στρατιωτική πτήση μέσω Κύπρου, 28 πολίτες της και μέλη των οικογενειών τους, συνολικά 44 άτομα.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε χθες επίσης ότι έχει κάνει κράτηση 800 θέσεων σε εμπορικές πτήσεις για να βοηθήσει τους πολίτες του να φύγουν από τον Λίβανο. Περίπου 45.000 Καναδοί βρίσκονται στη χώρα αυτή και η επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Ο καναδικός στρατός προετοίμασε μέσα έκτακτης ανάγκης στην Κύπρο, αν οι εμπορικές πτήσεις διακοπούν.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Tags: C-130ΕΚΚΕΝΩΣΗΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert