OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν και Μακρόν χαιρετίζουν την εκεχειρία στον Λίβανο – Προαναγγέλλουν πρωτοβουλία για τη Γάζα

27/11/2024 - 05:18
Kh-55: Οι ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύονται χωρίς πυρηνικές κεφαλές «για να μπερδέψουν την ουκρανική αεράμυνα»
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία θα συνεργαστούν με το Ισραήλ και τον Λίβανο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοστεί πλήρως, υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι των δύο χωρών, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες δηλώνουν αποφασισμένοι «να διασφαλίσουν ότι αυτή η σύγκρουση δεν θα προκαλέσει ένα νέο κύκλο βίας», συμπληρώνουν.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, προειδοποιώντας πως θα απαντήσει σθεναρά σε οποιαδήποτε παραβίαση της συμφωνίας από τη Χεζμπολάχ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε και με προσωπική δήλωση τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας νέας πρωτοβουλίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. «Τώρα η Χαμάς έχει μια επιλογή που πρέπει να κάνει. Η μόνη διέξοδος είναι να απελευθερώσει τους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, που εξακολουθεί να κρατά και, στην πορεία, να μπει τέλος στις εχθροπραξίες, κάτι που θα καταστήσει εφικτή την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας» που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Μπάιντεν.

I applaud the courageous decision by the leaders of Lebanon and Israel to end the violence.

It reminds us that peace is possible.

And so long as that is the case, I will not for a single moment stop working to achieve it. pic.twitter.com/MF57EXflzk

— President Biden (@POTUS) November 27, 2024

«Τις επόμενες ημέρες, οι ΗΠΑ θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια, (σε συνεργασία) με την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Κατάρ, το Ισραήλ και άλλους, για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα. Με την απελευθέρωση των ομήρων και το τέλος του πολέμου χωρίς τη Χαμάς στην εξουσία (σ.σ. του παλαιστινιακού θύλακα), είναι εφικτό να συμβεί», συμπλήρωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκρινε πως η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο πρέπει να «ανοίξει τον δρόμο» για να συναφθεί παρόμοια στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται για 418η ημέρα ο πόλεμος ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Χαμάς.

Η συμφωνία «πρέπει επίσης να ανοίξει τον δρόμο για μια κατάπαυση του πυρός που αναμένεται πολύ καιρό, μπρος στα απερίγραπτα δεινά του πληθυσμού στη Γάζα», ανέφερε ο κ. Μακρόν σε βίντεο που μεταφορτώθηκε από τις υπηρεσίες του στο X και απομαγνητοφώνησή του αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ελιζέ.

Je tenais à saluer l’accord de cessez-le-feu agréé ce jour entre Israël et le Liban. pic.twitter.com/0vHbMBLOFe

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 26, 2024

Δείχνει, κατά την άποψη του αρχηγού του γαλλικού κράτους, «τον δρόμο του πολιτικού θάρρους» που αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να εξασφαλιστεί για «όλους στη Μέση Ανατολή ειρήνη και ασφάλεια με διάρκεια».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP / dpa

Tags: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

02/05/2026 - 20:40
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

02/05/2026 - 20:14
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

02/05/2026 - 18:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι είτε για διπλωματία είτε για πόλεμο»

Wall Street Jounal: Ο πόλεμος στο Ιράν «εκθέτει» τις δυνατότητες των ΗΠΑ σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα

Ζελένσκι: «Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία – Θα απαντήσουμε αν χρειαστεί»

Ουκρανία: «Σφίγγγει» ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πόλη Κοστιαντινίφκα της περιφέρειας Ντονέτσκ

Μικρασιατική Εκστρατεία: Η έναρξη του πολέμου και η αποβίβαση του στρατού στη Σμύρνη [pics]

Ιράν: Η νέα ειρηνευτική πρόταση προβλέπει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ως «πάτημα» για πυρηνική συμφωνία

Ισραήλ: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Top News

Δημοσκόπηση Marc: Στο 32,2% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου έναντι 13,5% του ΠΑΣΟΚ, μόνιμη «πληγή» η ακρίβεια

Μαρία Μενούνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της - «Μου λείπεις, σ' αγαπώ για πάντα»

Καιρός - Καλλιάνος: Τελειώνει το ψυχρό σκηνικό και έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την προσεχή εβδομάδα

Μαρίνα Ασλάνογλου: Ο έρωτας είναι για όσους τον αντέχουν, μπορεί να σε ακρωτηριάσει ψυχικά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert