OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς σε μια προσπάθεια να σωθεί η συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ

12/02/2025 - 18:12
Χαμάς - Ισραήλ

REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Share on FacebookShare on Twitter

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν θα δεχτεί απειλές» από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς αυτή φαίνεται να κρέμεται από μια κλωστή.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θα δεχθούμε τον τόνο των αμερικανικών και ισραηλινών απειλών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χαζέμ Κάσεμ σε ανακοίνωση, σημειώνοντας παράλληλα πως: «Το Ισραήλ πρέπει να δεσμευτεί να εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ώστε (οι όμηροι) να απελευθερωθούν».

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα της άλλης παλαιστινιακής οργάνωσης στην Λωρίδα της Γάζας, του Ισλαμικός Τζιχάντ, που κρατά κι αυτή Ισραηλινούς ομήρους από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, δήλωσε σήμερα ότι η μοίρα αυτών των ομήρων εξαρτάται από τις ενέργειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο μόνος τρόπος για να πάρουν πίσω ομήρους και η σταθερότητα να επιστρέψει είναι μέσω μιας συμφωνίας ανταλλαγής», δήλωσε εκπρόσωπος της Ισλαμικός Τζιχάντ με ανάρτηση στο Telegram.

Ο ισραηλινός στρατός από την μεριά του, κάλεσε εφέδρους καθώς ετοιμάζεται για πιθανή επανέναρξη των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε δύο ανθρώπους που προσπαθούσαν να ανακτήσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς

Μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας και επανέναρξης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, μεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ καταβάλλουν σήμερα προσπάθειες να «σωθεί» η συμφωνία μετέδωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο al Qahera, επικαλούμενο αιγυπτιακή πηγή.

Αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες για την εκεχειρία, με έναν αξιωματούχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού αυτού κινήματος να δηλώνει ότι η αντιπροσωπεία θα προσπαθήσει «να βάλει τέλος στην κρίση» σχετικά με την εκεχειρία.

«Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Χαλίλ αλ Χάγια, επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε στο Κάιρο και ξεκίνησε συζητήσεις με Αιγύπτιους αξιωματούχους για να δοθεί συνέχεια στην εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε το κίνημα σε ανακοίνωσή του.

Αξιωματούχος της Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αντιπροσωπεία «θα συζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της τρέχουσας κρίσης και θα διασφαλίσει τη δέσμευση (του Ισραήλ) στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χαζέμ Κασέμ επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με μεσολαβητές. «Μας διαβεβαίωσαν οι μεσολαβητές ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να πιεστεί (το Ισραήλ) να σεβαστεί τους όρους της κατάπαυσης του πυρός», είπε.

Ξένος διπλωμάτης με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ, «βρίσκονται σε επαφή με το Ισραήλ και τη Χαμάς για να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα ζητήματα και να διασφαλίσουν ότι και οι δύο πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣΕΚΕΧΕΙΡΙΑΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΡΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert