OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα προτείνει στις συνομιλίες με ΗΠΑ «ανακωχή με τη Ρωσία στους αιθέρες και την θάλασσα»

10/03/2025 - 15:01
Ουκρανία - Ρωσία

Oleg Petrasiuk/Press Service of the 24th King Danylo Separate Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα προτείνει «ανακωχή στους αιθέρες και την θάλασσα» με την Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύριο 11.3.2025 στην Σαουδική Αραβία, δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.

«Έχουμε μία πρόταση για ανακωχή στους αιθέρες και την θάλασσα, διότι είναι οι επιλογές κατάπαυσης του πυρός που έχουν την ευκολότερη εφαρμογή και η εποπτεία και μπορεί κανείς να ξεκινήσει από αυτές», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάστηκε.

Ένα παρατεταμένο πάγωμα από την Ουάσινγκτον της ανταλλαγής με την Ουκρανία στρατιωτικών πληροφοριών θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε επίσης ο ουκρανός αξιωματούχος.

«Τα σημαντικό είναι να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Αν διαρκέσει πολύ, θα δώσει στη Ρωσία σημαντικό πλεονέκτημα», είπε εξηγώντας ότι η διακοπή της λήψης στρατιωτικών πληροφοριών επηρεάζει ήδη τις ικανότητες του Κιέβου να πλήττει στόχους που βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος. Είναι πιθανόν ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει από το καλοκαίρι 2024 και κρατούν μία ζώνη στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

«Περιόρισαν το μέρος των πληροφοριών που επέτρεπε πλήγματα κατά της Ρωσίας, άρα μπορεί να υπάρχει σχέση ανάμεσα στο πάγωμα των στρατιωτικών πληροφοριών και την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην ζώνη αυτή», είπε.

Η ουκρανική και η αμερικανική αντιπροσωπεία θα συναντηθούν αύριο στην Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν τα μέσα για τον τερματισμό του πολέμου που προκάλεσε η ρωσική εισβολή εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια.

Αντίθετα, η διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει επηρεάσει τις μαχητικές ικανότητες των Ουκρανών, διαβεβαίωσε. «Δεν θα τις επηρεάσει τόσο γρήγορα, διότι υπάρχουν αποθέματα και άλλες (μη αμερικανικές) αποστολές, δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή την στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα».

Σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι ανέφερε ότι «η Ουκρανία επιδιώκει την ειρήνη από το πρώτο δευτερόλεπτο του πολέμου και πάντα λέγαμε ότι ο μόνος λόγος που συνεχίζεται είναι η Ρωσία».

Ukraine has been seeking peace since the very first second of the war, and we have always said that the only reason it continues is Russia.

I am grateful to every unit and every brigade defending Ukraine’s positions, ensuring the destruction of the occupiers, and making every… pic.twitter.com/Msi96V5Q5O

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 10, 2025

«Είμαι ευγνώμων σε κάθε μονάδα και κάθε ταξιαρχία που υπερασπίζεται τις θέσεις της Ουκρανίας, διασφαλίζει την καταστροφή των κατακτητών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχει στη χώρα μας τη δύναμη που χρειάζεται για να φέρει την ειρήνη πιο κοντά», κατέληγε ο Ζελένσκι.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Κουβέιτ
ΚΟΣΜΟΣ

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

10/05/2026 - 14:00
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

10/05/2026 - 13:06
Πολωνία - ΗΠΑ - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

10/05/2026 - 11:27

Διαβάστε Επίσης

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε

Οι Metallica στο ΟΑΚΑ: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δονήσεις κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Γιώργος Μαζωνάκης: Το μπάνιο του και η παρέμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά των Θερμοπυλών - «Κάντε κάτι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert