OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Giuseppe Garibaldi: Η Ινδονησία θέλει να αποκτήσει το παροπλισμένο αεροπλανοφόρο της Ιταλίας

14/03/2025 - 18:29
Giuseppe Garibaldi
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ινδονησία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει το παροπλισμένο ελαφρύ αεροπλανοφόρο «Giuseppe Garibaldi» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, για να το χρησιμοποιήσει ως ελικοπτεροφόρο και ναυαρχίδα του Στόλου της.

Σύμφωνα με την έγκριτη αμυντική ιστοσελίδα Janes, η Ινδονησία σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της, ωστόσο τα δημοσιονομικά της περιθώρια είναι στενά.

Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, ναύαρχος Muhammad Ali, τόνισε την ανάγκη για ένα αεροπλανοφόρο, όχι μόνο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων αλλά και για την υποστήριξη ανθρωπιστικών αποστολών και ασφάλειας στη θάλασσα.

«Το αεροπλανοφόρο θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκρίνεται σε διάφορα σενάρια, παρέχοντας μια κινητή αεροπορική βάση και μια πλατφόρμα διοίκησης για επιχειρήσεις του στόλου», δήλωσε ο ναύαρχος Ali.

Δεδομένων των περιορισμών του προϋπολογισμού, η Ινδονησία διερευνά την απόκτηση ενός μεταχειρισμένου πλοίου. Σύμφωνα με πηγές, το παροπλισμένο Giuseppe Garibaldi είναι η πιο βιώσιμη επιλογή.

Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, επιτρέποντας στην Ιταλία να αποφύγει το κόστος των εργασιών παροπλισμού, εξασφαλίζοντας παράλληλα συμβόλαια επισκευής και αναβάθμισης για τη ναυπηγική βιομηχανία της.

Το αεροπλανοφόρο παροπλίστηκε από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 2024, μετά την εισαγωγή του μεγαλύτερου «Trieste», σχεδιασμένου να φιλοξενεί τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς (SVTOL) F-35B.

Κατασκευασμένο από την Fincantieri στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το σκάφος των 14.000 τόνων ήταν το πρώτο αεροπλανοφόρο της Ιταλίας, που αρχικά σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί μια μοίρα 12 αεροσκαφών AV-8B Harrier II.

Giuseppe Garibaldi

Εάν αποκτηθεί, θα χρησιμεύσει ως ελικοπτεροφόρο για την Ινδονησία, της οποίας το ναυτικό δόγμα αναφέρει ότι χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερα αεροπλανοφόρα, τέσσερις φρεγάτες και πολλές πυραυλακάτους.

Σχεδιασμένο ως αμφίβιο αεροπλανοφόρο-καταδρομικό, το Giuseppe Garibaldi είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος «Aspide» με δύο εκτοξευτές 8 κελιών, ενώ για την άμυνα μικρής εμβέλειας έχει τρία διπλά συστήματα πυροβόλων τύπου Breda 40 mm/70 OTOMAT.

Πηγή: Janes

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΙΝΔΟΝΗΣΙΑΙΤΑΛΙΑ

Related Posts

SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
MiG-29
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό μαχητικό MiG-29 σε αεροπορική βάση στην Κριμαία [vid]

04/12/2025 - 18:55

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert