Ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF) ανακοίνωσε σήμερα 30/3/2025 ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αφού ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού σε πολλές περιοχές της χώρας.
«Αφού ήχησαν οι σειρήνες πριν από λίγο σε πολλές περιοχές του Ισραήλ, πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε από την IAF [την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία] προτού εισδύσει στην ισραηλινή επικράτεια», όπως εξήγησαν σε μια ανακοίνωση οι IDF.
🚨Sirens sounding across central Israel due to projectile fire from Yemen🚨 pic.twitter.com/AHMnLhz4bz
— Israel Defense Forces (@IDF) March 30, 2025
Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που πυροδοτήθηκε από τη χωρίς προηγούμενο πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, άρχισαν να εξαπολύουν δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ.
Επιπλέον, εξαπέλυσαν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα – μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο – εναντίον πλοίων στα οποία προσάπτουν ότι συνδέονται με διάφορους τρόπους με το Ισραήλ.
Οι επιθέσεις αυτές είχαν σταματήσει με την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, όμως οι Χούθι, που υποστήριξαν ότι επανέλαβαν τα πυρά προς το Ισραήλ, υποσχέθηκαν να τις εντείνουν όσο οι IDF συνεχίζουν τα πλήγματά τους στη Γάζα.
IDF Spokesman: Initial Report – Sirens sounded in several areas in Israel following a projectile that was launched from Yemen. The details are under review.
A missile launched from Yemen was intercepted before it crossed into Israeli territory. pic.twitter.com/0C9Xkn6l6f
— Cheryl E 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🎗️ (@CherylWroteIt) March 30, 2025
Οι αντάρτες είχαν αναστείλει την εκστρατεία τους στη διάρκεια της εκεχειρίας στη Γάζα, που έλαβε τέλος στις 18 Μαρτίου όταν το Ισραήλ επανέλαβε τους βομβαρδισμούς του στον παλαιστινιακό θύλακα.
Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ




