OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνει την απώλεια μαχητικών στη σύγκρουση με το Πακιστάν – «Αλλάξαμε άμεσα τακτική»

31/05/2025 - 15:46
Rafale

REUTERS/Samuel Rajkumar/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Η Ινδία άλλαξε τακτική μετά τις απώλειες που υπέστη στον αέρα την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης με το Πακιστάν στις αρχές Μαΐου και εξασφάλισε ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα πριν ανακοινωθεί κατάπαυση του πυρός τρεις ημέρες αργότερα, δήλωσε σήμερα, Σάββατο 31 Μαΐου 2025, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Οι σφοδρότερες μάχες εδώ και δεκαετίες μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων, Ινδία και Πακιστάν, πυροδοτήθηκαν από μια τρομοκρατική επίθεση στις 22 Απριλίου στο ινδικό Κασμίρ που σκότωσε 26 ανθρώπους. Το Νέο Δελχί κατηγόρησε για το περιστατικό «τρομοκράτες» που υποστηρίζονται από το Πακιστάν, κατηγορία που αρνήθηκε η Ισλαμαμπάντ.

Στις 7 Μαΐου, ινδικά αεροσκάφη βομβάρδισαν «τρομοκρατικές υποδομές» κατά μήκος των συνόρων. Το Πακιστάν έχει δηλώσει ότι κατέρριψε έξι ινδικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών μαχητικών Rafale, στις αρχικές συγκρούσεις.

Η κατάπαυση του πυρός ανακοινώθηκε στις 10 Μαΐου μετά από σφοδρές μάχες στις οποίες και οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό.

Ο στρατηγός Ανίλ Τσαουχάν, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ΕΔ της Ινδίας, δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα ότι η Ινδία υπέστη αρχικά απώλειες στον αέρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

«Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν γιατί σημειώθηκαν αυτές οι απώλειες και τι θα κάνουμε μετά από αυτό», δήλωσε στο Reuters στο περιθώριο του φόρουμ ασφαλείας «Διάλογος Σάνγκρι-Λα» στη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του Πακιστάν ότι κατέρριψε έξι ινδικά αεροσκάφη.

«Έτσι, διορθώσαμε τις τακτικές μας και μετά επιστρέψαμε στις 7, 8 και 10 Μαΐου σε μεγάλους αριθμούς για να χτυπήσουμε αεροπορικές βάσεις βαθιά μέσα στο Πακιστάν, διαπεράσαμε όλες τις αεράμυνες και πραγματοποιήσαμε επιθέσεις ακριβείας», τόνισε.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία «πέταξε όλους τους τύπους αεροσκαφών με όλους τους τύπους διατάξεων στις 10 Μαΐου», είπε.

Η Ινδία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της έπληξαν τουλάχιστον οκτώ πακιστανικές αεροπορικές βάσεις σε όλη τη χώρα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης μίας κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Ο Τσαουχάν είπε επίσης ότι παρόλο που το Πακιστάν έχει στενή σχέση με την Κίνα, η οποία συνορεύει με την Ινδία στα βόρεια και ανατολικά, δεν υπήρξε καμία ένδειξη βοήθειας από το Πεκίνο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

«Ενώ όλα αυτά εκτυλίσσονταν από τις 22 Απριλίου και μετά, δεν εντοπίσαμε καμία ασυνήθιστη δραστηριότητα στο επιχειρησιακό ή τακτικό βάθος των βόρειων συνόρων μας και τα πράγματα ήταν γενικά καλά».

Τέλος, τόνισε ότι αν και οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει, η Ινδία έχει καταστήσει σαφές ότι θα «απαντούσε με ακρίβεια και αποφασιστικότητα σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις από το Πακιστάν».

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΙΝΔΙΑΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΠΑΚΙΣΤΑΝ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ πληγμάτων στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο εν μέσω πολικού ψύχους

07/02/2026 - 10:25
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

07/02/2026 - 09:16
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

07/02/2026 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ πληγμάτων στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο εν μέσω πολικού ψύχους

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

Ουκρανία και ΗΠΑ συζητούν σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία – με εκλογές και δημοψήφισμα – μέχρι τον Μάρτιο

Ο Σμήναρχος που «έδωσε» τα μυστικά του ΝΑΤΟ στην Κίνα – Η σύλληψη και το χρονικό της υπόθεσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Top News

Έλλη Τρίγγου: «Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένα όνειρο, φανταστικός, πολύ καλός παρτενέρ, πολύ βοηθητικός»

Οι απολύσεις στη Washington Post και το τέλος μιας εποχής: «Άδειασαν γραφεία, έμειναν μνήμες»

Ματ Σλιχτ: Ο δημιουργός του Moltbook, του «social» των AI που γεννήθηκε από απλή περιέργεια και χωρίς ο ίδιος να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert