OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κατέρρευσαν δύο γέφυρες σε Μπριάνσκ και Κουρσκ – Δολιοφθορά δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

01/06/2025 - 10:49
Ρωσία

REUTERS/Stringer

Share on FacebookShare on Twitter

Σιδηροδρομική γέφυρα κατέρρευσε νωρίς το πρωί σήμερα στην περιφέρεια Κουρσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί διερχόμενος εμπορευματικός συρμός, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξάντερ Χινστάιν, διευκρινίζοντας πως κατά τα πρώτα στοιχεία, τραυματίστηκε μηχανοδηγός. Η καταστροφή καταγράφεται μερικές ώρες μετά την κατάρρευση γέφυρας στην περιφέρεια Μπριάνσκ που είχε αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί επιβατικός συρμός.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι σχεδόν εβδομήντα τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η γέφυρα στην περιφέρεια Μπριάνσκ. Επιχείρηση των ρωσικών σιδηροδρόμων αναφέρθηκε σε «παράνομη» ενέργεια που προκάλεσε την καταστροφή.

Επισήμως, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει ως αυτό το στάδιο καμιά σύνδεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία· το Κίεβο δεν έχει κάνει σχολιάσει την καταστροφή μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας έκαναν λόγο για ουκρανική δολιοφθορά.

In Russia’s Bryansk region, a road bridge with a truck on it collapsed onto a passenger train passing underneath it.

Presumably, the bridge was blown up.

Recently, there were reports of a Ukrainian sabotage and reconnaissance group in the Bryansk region according to the… pic.twitter.com/gJvorhD9ZA

— Clash Report (@clashreport) May 31, 2025

«Εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας πάνω σε σιδηροτροχιές, δυστυχώς έχουμε επτά θανάτους», ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπόγκομαζ μέσω Telegram, αφού αρχικά είχε κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

Σχεδόν μισή ώρα μετά τις πέντε το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έκανε λόγο για «66 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», προσθέτοντας ότι από αυτούς, «τρία θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους παιδί» και ότι «έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία 44 άνθρωποι».

Ο μηχανοδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε είναι ανάμεσα στους νεκρούς, μετέδωσαν νωρίτερα τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS.

Ο εκτροχιασμός του συρμού υπ’ αρ. 86, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κλίμοφ, στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ (νοτιοδυτικά) με προορισμό τη Μόσχα, έγινε στις 22:44, στο επίπεδο της περιοχής Πίλτσινο-Βιγκόνιτσι, διευκρίνισε η εταιρεία Σιδηρόδρομοι της Μόσχας μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την εθνική επιχείρηση σιδηροδρόμων, η κατάρρευση της γέφυρας οφειλόταν σε «παράνομη επέμβαση». Η κυκλοφορία άλλων συρμών δεν έχει επηρεαστεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κατά το κανάλι Baza στο Telegram, το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει πηγές στις –αν όχι σχέση με τις– ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η γέφυρα ανατινάχτηκε.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζονται σωστικά συνεργεία επιτόπου και μεγάλος όγκος συντριμμιών γύρω από αυτόν που μοιάζει να είναι ο εκτροχιασμένος συρμός.

Οι περιφέρειες Μπιέλγκοροντ και Μπριάνσκ γειτονεύουν με την Ουκρανία. Το σημείο όπου έγινε η καταστροφή απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, εμπόλεμων από τον Φεβρουάριο του 2022.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις δολιοφθορών με στόχο τρένα σε περιοχές κοντά στα σύνορα.

Στις αρχές Απριλίου, η δικαιοσύνη στην περιφέρεια Βολγκαγκράντ (νοτιοδυτικά), που δεν γειτονεύει με την Ουκρανία αλλά είναι σχετικά κοντά, ανακοίνωσε την καταδίκη 23χρονου να εκτίσει 14 χρόνια κάθειρξης αφού κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό σιδηροδρομικών υποδομών. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, ομολόγησε την πράξη του, που χαρακτηρίστηκε ενέργεια υπέρ της Ουκρανίας.

Στη γειτονική περιφέρεια Σαράταφ, στη νοτιοδυτικά Ρωσία, δυο 24χρονοι καταδικάστηκαν να εκτίσουν ποινές 14 και 12 ετών κάθειρξης για παρόμοια υπόθεση.

Οι περισσότερες ενέργειες αυτού του είδους αποδίδονται σε νεαρούς — ενίοτε ανήλικους.

Η Ουκρανία κατά κανόνα δεν σχολιάζει επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη ρωσική επικράτεια. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως έχει εκφράσει ικανοποίηση, κρίνοντας πως πρόκειται για θεμιτές ενέργειες αντιποίνων στις ρωσικές επιθέσεις εναντίον του δικού της σιδηροδρομικού δικτύου — υποδομής καίριας σημασίας σε αυτόν τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΓΕΦΥΡΑΣΚΟΥΡΣΚΜΠΡΙΑΝΣΚΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

06/12/2025 - 19:26
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

06/12/2025 - 17:41
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές – Που θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Σαν σήμερα: Το 1826 ο Καραϊσκάκης κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς

THEON και EXOSENS ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2030

JASSM-ER: Η Ιταλία πήρε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αγορά 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Top News

Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Τζο Μπάιντεν: H viral γκάφα του σε ομιλία - Έκανε σαρδάμ με το όνομα των ΗΠΑ

Κέιτι Πέρι και Τζάστιν Τριντό: Οι πρώτες φωτογραφίες στο Instagram ως ζευγάρι από το ταξίδι τους στην Ιαπωνία

Ναταλία Γερμανού για Κωνσταντίνο Αργυρό: Φωνητικά την περίοδο που ξεκίνησε δεν ήταν καλός, το λέω με πολύ σεβασμό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert