OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός IDF: «Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο μακράς διάρκειας με το Ιράν – Σε δύο χρόνια θα είχε 8 χιλιάδες βαλλιστικούς πυραύλους»

20/06/2025 - 19:09
IDF - Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), Αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να προετοιμαστούν για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» εναντίον του Ιράν προκειμένου να «εξαλείψουν μια απειλή αυτού του μεγέθους».

Σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο Ζαμίρ λέει ότι το Ιράν «οικοδομεί εδώ και χρόνια ένα σαφές σχέδιο για την καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ» και ότι τους τελευταίους μήνες, «το σχέδιο έφτασε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, όπου οι δυνατότητες του έφτασαν στην μέγιστη επιχειρησιακή τους ικανότητα».

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία όταν το Ιράν κατείχε περίπου 2.500 πυραύλους εδάφους-εδάφους, με υψηλό ρυθμό παραγωγής, έτσι ώστε μέσα σε περίπου δύο χρόνια, αναμενόταν να κατέχει περίπου 8.000 πυραύλους», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αρχηγός των IDF υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες του Ιράν για βαλλιστικούς πυραύλους, οι πληρεξούσιοι του στη Μέση Ανατολή και οι πυρηνικές εξελίξεις «μας ανάγκασαν να επιτεθούμε και να πραγματοποιήσουμε ένα προληπτικό πλήγμα».

הרמטכ״ל: ״על מנת להסיר איום בסדר גודל כזה, מול אויב כזה, נדרשת מוכנות למערכה מתמשכת. צה»ל ערוך לכך, מיום ליום חופש הפעולה שלנו מתרחב וחופש הפעולה של האויב מצטמצם״ pic.twitter.com/4L917aqGft

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) June 20, 2025

«Η ιστορία δεν θα μας συγχωρούσε αν δεν ενεργούσαμε τώρα»

«Ο IDF δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθεί την εξέλιξη των απειλών. Στο πλαίσιο ενός αναδυόμενου δόγματος, θα δράσουμε προληπτικά και εκ των προτέρων για να αποτρέψουμε μια υπαρξιακή απειλή και να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση», λέει.

Ο Ζαμίρ τόνισε ότι ο IDF «προετοιμάζεται για αυτή την επιχείρηση εδώ και χρόνια» και ότι ξεκίνησε «χάρη στη σύγκλιση των επιχειρησιακών και στρατηγικών συνθηκών».

«Αν καθυστερούσαμε, υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουμε αυτές τις συνθήκες και να εισέλθουμε στην εκστρατεία στο μέλλον από θέση σαφώς μειονεκτική. Καταλάβαμε ότι η ιστορία δεν θα μας συγχωρούσε αν δεν ενεργούσαμε τώρα για να υπερασπιστούμε την ύπαρξη του εβραϊκού λαού στο κράτος του Ισραήλ».

Ο Ζαμίρ λέει ότι τα «αιφνιδιαστικά» χτυπήματα του IDF στο Ιράν «πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα».

«Εξολοθρεύσαμε την ανώτερη διοίκηση του εχθρού, προκαλέσαμε βαθιά ζημιά σε στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος, ανοίξαμε έναν εναέριο διάδρομο προς την Τεχεράνη, εντοπίσαμε και καταστρέψαμε περίπου τους μισούς εκτοξευτές πυραύλων, μερικούς μόλις λίγα λεπτά πριν την εκτόξευση, και αιφνιδιάσαμε τον εχθρό παρά την αυξημένη κατάσταση συναγερμού του», λέει.

Ο Ζαμίρ συνεχίζει: «Αγαπητοί πολίτες του Ισραήλ, παράλληλα με τις επιθετικές επιχειρήσεις, συνεχίζεται η υπεράσπιση του εσωτερικού μετώπου. Πρόκειται για μια διαφορετική πρόκληση από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο εχθρός, στην αδυναμία του, στοχεύει σκόπιμα αμάχους, όπως βιώσαμε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη μπαράζ. Οι εχθροί μας δεν καταλαβαίνουν ότι το εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ είναι η πηγή της δύναμης του IDF και όχι η αδυναμία του».

«Προετοιμαζόμαστε για μια σειρά πιθανών εξελίξεων. Έχουμε ξεκινήσει την πιο σύνθετη εκστρατεία στην ιστορία μας. Ξεκινήσαμε αυτή την εκστρατεία για να εξαλείψουμε μια απειλή αυτού του μεγέθους, εναντίον ενός τέτοιου εχθρού, που απαιτεί ετοιμότητα για μια παρατεταμένη εκστρατεία», λέει.

«Ο IDF είναι προετοιμασμένες για αυτό. Κάθε μέρα που περνάει, η ελευθερία δράσης μας διευρύνεται και του εχθρού συρρικνώνεται», λέει ο Ζαμίρ.

«Η εκστρατεία δεν έχει τελειώσει. Ενώ έχουμε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, οι δύσκολες ημέρες βρίσκονται ακόμη μπροστά μας και πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και ενωμένοι μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή»», προσθέτει.

«Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα τελειώσουμε αυτή την εκστρατεία με το χέρι του Ισραήλ στην κορυφή», κατέληξε η ομιλία του αρχηγού των IDF.

Tags: IDFΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

15/12/2025 - 10:33
drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

15/12/2025 - 09:43

Διαβάστε Επίσης

ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή – Οι αλλαγές που φέρνει και ο στόχος του

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert