OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είναι πιθανό ο Πούτιν να έχει εδαφικές βλέψεις πέρα ​​από την Ουκρανία – Δύσκολο να στείλουμε Patriot στο Κίεβο»

25/06/2025 - 18:04
Τραμπ

REUTERS/Yves Herman

Share on FacebookShare on Twitter

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε μία συνέντευξη Τύπου εφ’όλης της ύλης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του NATO στη Χάγη, σήμερα Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την απόφαση των κρατών-μελών του NATO για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ.

Σημείωσε ότι όταν οι χώρες επιτύχουν τον στόχο στις αμυντικές δαπάνες, «αυτό θα προσθέσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στην κοινή άμυνα των συμμάχων». «Είναι μια μεγάλη νίκη για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον δυτικό πολιτισμό», είπε ο Τραμπ.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Ήταν πολύ ωραία η συνάντηση. Περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές. Αλλά σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός», είπε ο Τραμπ για τον Ζελένσκι.

Από την μεριά του, ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη συνάντηση 50 λεπτών που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του «μακρά και ουσιαστική», λέγοντας ότι μίλησαν για το πώς θα επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε αν συζήτησε την εκεχειρία με τον Ζελένσκι, απάντησε: «Όχι, απλώς ήθελα να μάθω πώς τα πάει».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, «για να δούμε αν μπορούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο».

Ερωτηθείς για μια πρόσφατη εκτίμηση ενός Αμερικανού αξιωματικού ότι ο Πούτιν έχει εδαφικές φιλοδοξίες πέρα ​​από την Ουκρανία, ο Τραμπ απάντησε: «Είναι πιθανό. Αλλά πιστεύω θα ήθελε να συμβιβαστεί. Θα ήθελε να ξεφύγει από αυτό το πράγμα. Είναι ένα χάος για αυτόν».

Patriot στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα σταλούν συστήματα αεράμυνας Patriot, είπε πως «είναι δύσκολο».

«Ξέρω ότι θέλουν να έχουν αντιπυραυλικά συστήματα. Θα δούμε αν μπορούμε να διαθέσουμε μερικά. Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσουμε», είπε ο Τραμπ για τα συστήματα Patriot.

«Τα χρειαζόμαστε κι εμείς, τα προμηθεύαμε στο Ισραήλ και είναι πολύ αποτελεσματικά, 100% αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

«Η Ισπανία θα πληρώσει σε εμπόριο»

«Ένα σημαντικό σημείο στις συζητήσεις μας στη σύνοδο κορυφής ήταν η ανάγκη και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να αναλάβουν το βάρος της άμυνας της Ευρώπης, και αυτό περιελάμβανε και το οικονομικό βάρος», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να αυξήσουν δραματικά τις αμυντικές τους δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό».

«Η ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης από την Ευρώπη για την ασφάλειά της θα βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών καταστροφών, όπως η φρικτή κατάσταση με τη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε.

Όσον αφορά την άρνηση της Ισπανίας να επιτύχει τον νέο στόχο του 5% για αμυντικές δαπάνες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα κάνει την Ισπανία να πληρώσει περισσότερα.

«Τα πάνε πολύ καλά, η οικονομία είναι πολύ καλή, και αυτή η οικονομία θα μπορούσε να καταστραφεί εντελώς αν συμβεί κάτι κακό», είπε.

«Διαπραγματευόμαστε με την Ισπανία για μια εμπορική συμφωνία, θα τους κάνουμε να πληρώσουν τα διπλάσια. Το λέω σοβαρά αυτό».

Με πληροφορίες από: Sky News, Reuters / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert