Στις αυξήσεις που θα δουν οι ένστολοι στις αποδοχές τους από τον ερχόμενο μήνα, αλλά και από τον Ιανουάριο, αναφέρθηκε σήμερα 22/9/2025 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι ένστολοι θα δουν στην τσέπη τους από τον επόμενο μήνα και από τον Ιανουάριο περισσότερα χρήματα για 3 λόγους:
- Τις ειδικές αυξήσεις μισθολογίου
- Τις αυξήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων λόγω μείωσης φόρων
- Τις ετήσιες αυξήσεις των δημοσίων Υπαλλήλων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε και κάποια παραδείγματα για τις αυξήσεις που θα πάρουν οι ένστολοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης:
- Ένας ανθυπολοχαγός απόφοιτος ΣΕ έως 25 ετών, με τον συνδυασμό των αυξήσεων από τον Ιανουάριο του 2026 θα πάει από τα 1151 ευρώ που λαμβάνει τώρα στα 1352, δηλαδή θα δει μια αύξηση των αποδοχών του κατά περίπου 2.400 ευρώ τον χρόνο.
- Από 26 έως και 30 ετών από τα 1199 πάει στα 1395 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από τα 2400 ευρώ τον χρόνο.
- Αρχιφύλακας από την Σχολή Αστυνομίας από τα 947 θα πάει στα 1040 ευρώ, δηλαδή περίπου 1100 ευρώ παραπάνω το χρόνο.
Κατά τον κ. Μαρινάκη, ανάλογη αύξηση αποδοχών θα λάβουν και όσοι ένστολοι είναι πάνω από 30 ετών και έχουν και παιδιά.
«Είναι σημαντικές οι αυξήσεις. Τις χρωστούσε η πολιτεία στους ανθρώπους αυτούς, όπως και στο σύνολο της κοινωνίας. Γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να δει ο κόσμος σιγά – σιγά, ενόψει των επόμενων μηνών, αυτές οι μειώσεις φόρων και αυτές οι παρεμβάσεις, τι σχέση έχουν με το εισόδημά τους. Πόσο, δηλαδή, θα κερδίσουν τον μήνα για να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο αυξημένου κόστους ζωής», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.




