OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νόβα Καχόβκα: Νεκρός ο κυβερνήτης της ρωσοκρατούμενης πόλης μετά από επίθεση ουκρανικού drone «Baba Yaga»

01/10/2025 - 12:51
Νόβα Καχόβκα: Νεκρός ο κυβερνήτης της ρωσοκρατούμενης πόλης μετά από επίθεση ουκρανικού drone «Baba Yaga»
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νεκρός φέρεται να είναι ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία επικεφαλής της πόλης Νόβα Καχόβκα, Βλάντιμιρ Λεοντίεφ, μετά από επίθεση που δέχθηκε το αυτοκίνητό του από ουκρανικό drone, τύπου που αποκαλείται «Baba Yaga». Την πληροφορία γνωστοποίησε ο επίσης τοποθετημένος από τη Ρωσία κυβερνήτης του κατεχόμενου τμήματος της Χερσώνας, Βλάντιμιρ Σάλντο.

Η Νόβα Καχόβκα βρίσκεται υπό κατοχή από το 2022 — τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το Euromaidan Press, οι Ρώσοι μόλις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη ξεκίνησαν τον εκρωσισμό και υπέβαλαν σε βασανιστήρια τους κατοίκους της.

«Σήμερα (1/10/2025) το πρωί, κατά τη διάρκεια επίθεσης από εχθρικό drone Baba Yaga, τραυματίστηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων της Νόβα Καχόβκα, Βολοντίμιρ Λεοντίεφ», έγραψε αρχικά ο Σάλντο στα social media.

Μια ώρα αργότερα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. «Με μεγάλη θλίψη, αναφέρω ότι ο Βολοντίμιρ Παβλόβιτς Λεοντίεφ πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματά του», είπε.

Ο Λεοντίεφ συνεργάστηκε με τους Ρώσους από την πρώτη μέρα της εισβολής και ιδίως μετά την κατάληψη  της Νόβα Καχόβκα τον Μάρτιο του 2022 και φέρεται να έδωσε προσωπικά εντολές εναντίον Ουκρανών πολιτών.

Vladimir Leontiev, head of the occupation “council of deputies” in Nova Kakhovka, was wounded today in a drone strike. He is in serious condition in hospital. Leontiev is one of the highest-ranking collaborators working for Russia’s administration in occupied Kherson region. pic.twitter.com/fgP0dhmZZW

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) October 1, 2025

Τον Μάρτιο του 2022 ο Λεοντίεφ διέταξε τους Ρώσους κατακτητές να απαγάγουν και να βασανίσουν τον δήμαρχο του Μπερισλάβ, Ολεξάντρ Σαποβάλοφ. Για αυτό, καταδικάστηκε ερήμην από ουκρανικό δικαστήριο σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην απαγωγή του ερευνητή δημοσιογράφου Όλεχ Μπατουρίν, μέλους της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων της Ουκρανίας.

«Οι ανακρίσεις ήταν βάναυσες. Προσπάθησαν να μου φορτώσουν τρομοκρατική δραστηριότητα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς», διηγήθηκε αργότερα ο Μπατουρίν.

Το 2024, ο Λεοντίεφ καταδικάστηκε τελικά σε 12 χρόνια φυλάκιση για την παράνομη κράτηση ενός δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας, του δημάρχου του Ταβρίσκ και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου της Νόβα Καχόβκα.

The Russian-appointed former head of the Nova Kakhovka administration, Vladimir Leontiev, Kherson region, was killed in a drone attack.

Leontiev was a war criminal. He was sentenced by the Ukrainian court in absentia to 15 years in prison on charges for kidnapping and torturing… pic.twitter.com/P3oqwFJKto

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) October 1, 2025

Το «Baba Yaga» είναι ένα ουκρανικό drone που συνήθως χρησιμοποιείται τη νύχτα για τον βομβαρδισμό ρωσικών αποθηκών, τεθωρακισμένων και στρατιωτικών θέσεων.

Το drone είναι ανθεκτικό σε παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου και τόσο αποτελεσματικό που – πάντα κατά το Euromaidan Press – οι Ρώσοι στρατιώτες που καταφέρουν να το καταρρίψουν παίρνουν τιμητική άδεια 10 ημερών. Το Baba Yaga είναι ικανό να μεταφέρει πυρομαχικά βάρους 20 – 40 κιλών και να χτυπά στόχους έως και 20 χιλιόμετρα μακριά.

Πηγή: euromaidanpress.com

Tags: BABA YAGAΝΟΒΑ ΚΑΧΟΒΚΑΟΥΚΡΑΝΙΚΑ DRONESΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26
Συρία - Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

11/05/2026 - 18:45

Διαβάστε Επίσης

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η ανάρτηση και η αγκαλιά με τη Σία Κοσιώνη λίγο πριν αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Βίκυ Λέανδρος για Eurovision: Όταν δέχτηκα να συμμετέχω φέτος δε σκέφτηκα ότι θα γράψουν όλες οι εφημερίδες

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert