OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DefendAir: Η Γερμανία εξοπλίζει τα οχήματα Skyranger 30 με νέους αντι-drone πυραύλους της MBDA

12/11/2025 - 15:55
DefendAir

Πηγή: MBDA Deutschland

Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία υπέγραψε νέα σύμβαση με την MBDA Γερμανίας για την ανάπτυξη και προμήθεια του νέου συστήματος πυραύλων κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «DefendAir», με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής των drones στους ουρανούς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την MBDA, η συμφωνία που υπογράφηκε στις 10 Νοεμβρίου 2025 με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Υποστήριξης της Bundeswehr (BAAINBw), καλύπτει την ανάπτυξη και την παραγωγή μεγάλης κλίμακας του πυραύλου DefendAir στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Schrobenhausen.

Το σύστημα αναπτύσσεται στο πλαίσιο του γερμανικού προγράμματος αεράμυνας μικρής και πολύ μικρής εμβέλειας (NNbS) και θα ενσωματωθεί στο όχημα αεράμυνας Skyranger 30.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους περίπου 490 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη και αγορά νέων πυραύλων DefendAir, όπως ανέφερε πριν λίγες ημέρες το γερμανικό αμυντικό μέσο hartpunkt.

Πάνω από τα δύο τρίτα του ποσού θα δαπανηθούν για την ανάπτυξη και την πιστοποίηση του πυραύλου, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προορίζονται για την αγορά σειριακών δειγμάτων, καθώς και για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής.

Αναμένεται ότι η σειριακή παραγωγή θα ξεκινήσει το 2029 και οι πρώτες παραδόσεις στην Bundeswehr ενδέχεται να ξεκινήσουν το 2030.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σχέδια, κάθε Skyranger 30 θα είναι εξοπλισμένο με τουλάχιστον εννέα και πιθανώς δώδεκα πυραύλους DefendAir.

Η MBDA δήλωσε ότι το DefendAir έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει μικρά και γρήγορα κινούμενα drones, ακόμη και όσα πετάνε σε σμήνη, τα οποία έχουν γίνει ολοένα και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τη χρήση συμβατικών συστημάτων αεράμυνας.

Η εταιρεία τόνισε ότι ο νέος πύραυλος παρέχει σημαντική αύξηση των δυνατοτήτων των γερμανικών δυνάμεων, ενισχύοντας την προστασία από τις σύγχρονες εναέριες απειλές. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του επιτρέπει την ενσωμάτωση σε διάφορες επίγειες πλατφόρμες αεράμυνας, παρέχοντας ευελιξία τόσο για εθνική όσο και για συμμαχική χρήση.

«Το DefendAir είναι πραγματικά πρωτοποριακό στον τομέα της άμυνας από drones», δήλωσε ο Thomas Gottschild, Εκτελεστικός Διευθυντής Στρατηγικής της MBDA και Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA Deutschland GmbH.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο νέος αντι-drone πύραυλος αποτελεί μέρος της συμβολής της Γερμανίας στην πρωτοβουλία «European Sky Shield» (ESSI) και έχει ήδη προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από χώρες εταίρους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές εργασίες ανάπτυξης έχουν ήδη ξεκινήσει πριν από την υπογραφή της σύμβασης για την επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης και την ενίσχυση της ετοιμότητας της Γερμανίας έναντι της αυξανόμενης χρήσης drones σε σύγχρονες συγκρούσεις.

Tags: MBDASKYRANGER 30ΑΝΤΙ-DRONEΓΕΡΜΑΝΙΑ

Related Posts

Λουκασένκο - oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

18/12/2025 - 18:14
LUCAS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

LUCAS: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε για πρώτη φορά drone καμικάζι στον Περσικό Κόλπο [vid]

18/12/2025 - 17:18
S-300
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-300: Η Ουκρανία προμηθεύεται πυραύλους για τα συστήματα αεράμυνας από τη Νορβηγία

18/12/2025 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

ΕΛΚΑΚ: Ένας χρόνος ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας – Τα πρωτοποριακά βήματα για την άμυνα της χώρας

O αρχικατάσκοπος του Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αρχηγό της βρετανικής MI6

LUCAS: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε για πρώτη φορά drone καμικάζι στον Περσικό Κόλπο [vid]

Ζελένσκι: Αν δεν πάρουμε δάνειο από τα παγωμένα ρωσικά assets, θα πρέπει να μειώσουμε την παραγωγή drones

Top News

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»

Σπάει τη σιωπή της η διευθύντρια HR που έγινε viral από την kiss cam των Coldplay: «Στιγμιαίο λάθος μετά από αλκοόλ»

Ο Γιώργος Καρτελιάς έπαθε έμφραγμα και έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο: «Ήμουν μόνος και ένιωσα έναν πόνο στο στήθος»

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert