OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Δεν υποχωρώ στις πιέσεις των ΗΠΑ, η Βρετανία δεν θα συρθεί στον πόλεμο

15/04/2026 - 16:49
Τραμπ - Στάρμερ

REUTERS/Suzanne Plunkett/Pool/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, οι σχέσεις της με την Βρετανία φαίνεται να βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς η άρνηση του Κιρ Στάρμερ να μετάσχει στον πόλεμο εναντίον του Ιράν δεν κάμπτεται.

Ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα 15.4.2026 ότι «δεν θα υποχωρήσει» στις αμερικανικές πιέσεις για να συρθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στον πόλεμο κατά του Ιράν, παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για υπαναχώρηση της Ουάσινγκτον ως προς την εμπορική συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Δεν θα αφεθούμε να συρθούμε στον πόλεμο αυτόν. Δεν είναι δικός μας πόλεμος και οι σφοδρές πιέσεις μού έχουν ασκηθεί για να πάρω άλλον δρόμο», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απειλές του Τραμπ στην Βουλή των Κοινοτήτων. «Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Δεν θα υποχωρήσω», επέμεινε.

Σε συνέντευξη στο Sky News σήμερα, ο Τραμπ απείλησε να υπαναχωρήσει ως προς την εμπορική συμφωνία του περασμένου έτους με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον περιορισμό των συνεπειών της επιβολής των αμερικανικών δασμών επικρίνοντας την έλλειψη υποστήριξης του Λονδίνου προς τον πόλεμο που αποφάσισε ο ίδιος να εξαπολύσει μαζί με το Ισραήλ κατά του Ιράν.

«Τους δώσαμε μια καλή εμπορική συμφωνία, καλύτερη από ό,τι ήμουν υποχρεωμένος να κάνω, και αυτό μπορεί πάντα να αλλάξει», δήλωσε σήμερα ο Τραμπ.

Αν και τότε, ο Τραμπ είχε επαινέσει τις καλές σχέσεις με τον Κιρ Στάρμερ, οι διατλαντικές σχέσεις έχουν πλέον επιδεινωθεί, κυρίως με τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο, κατά τον οποίο η Βρετανία αρνήθηκε να επιτρέψει την χρήση των βρετανικών βάσεων για τις αμερικανικές επιθέσεις.

«Οταν τους ζητήσαμε βοήθεια, δεν ήταν εκεί, όταν τους είχαμε ανάγκη, δεν ήταν εκεί (…) Και συνεχίζουν να μην είναι», δήλωσε ο Τραμπ στο Sky News.

Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε επί μήνες να συμβαδίσει με τα «θέλω» του Τραμπ, σκλήρυνε πρόσφατα την ρητορική της απέναντι στον ιστορικό της σύμμαχο.

Η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς – η οποία θα συναντήσει τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ σήμερα στην Ουάσινγκτον – επέκρινε χθες την αμερικανική «παράνοια» της εμπλοκής σε έναν πόλεμο «χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο εξόδου».

Ο ίδιος ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε την Δευτέρα ότι ο Τραμπ κακώς απείλησε να καταστρέψει τον ιρανικό πολιτισμό, ενώ ο βρετανός υπουργός Υγείας καταδίκασε στις δηλώσεις αυτές έναν λόγο «εμπρηστικό, προκλητικό και σκανδαλώδη».

Ο Τραμπ δήλωσε στο Sky News ότι η παρούσα ένταση δεν θα επηρεάσει καθόλου την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ σε λίγες ημέρες.

Ο Κιρ Στάρμερ από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες είναι «πολύ ισχυρότεροι» από τους «αξιωματούχους που καλούνται την μία ή την άλλη στιγμή να ασκήσουν το ένα ή το άλλο αξίωμα».

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΗΠΑΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Related Posts

Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» η Χεζμπολάχ – Επιστρέφουν κατά χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

17/04/2026 - 12:19
Τραμπ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Έτοιμος για παραχωρήσεις στο Ιράν ο Τραμπ γιατί θέλει να τελειώνει ο πόλεμος

17/04/2026 - 11:38
Ουκρανία - Οδησσός
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη

17/04/2026 - 11:11

Διαβάστε Επίσης

Εσθονία: Το NATO δεν θα καταρρεύσει και οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τη χώρα σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας

Λίβανος: «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» η Χεζμπολάχ – Επιστρέφουν κατά χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Politico: Έτοιμος για παραχωρήσεις στο Ιράν ο Τραμπ γιατί θέλει να τελειώνει ο πόλεμος

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη

«Καταστρέψτε τα F-16: Το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει προληπτική επίθεση στην Τουρκία»

ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «σύντομα», εκτίμησε ο πρόεδρος Τραμπ

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός αμέσως μετά την εφαρμογή της

STRATUS: Η Γαλλία θα εξοπλίσει τα Rafale F5 με τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους για να καταστρέφει τις εχθρικές αεράμυνες

Top News

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Πασχαλινές διακοπές στις εξωτικές Σεϋχέλλες - «Μισή γυναίκα, μισή γοργόνα»

Άννα Βίσση: Sold out σε λιγότερο από 24 ώρες - Έντονες αντιδράσεις για τις τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία της στο ΟΑΚΑ

Λίτσα Πατέρα για Ελένη Μενεγάκη: «Και να είχα μιλήσει μαζί της, δεν θα το έλεγα»

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον σύζυγό της, Γιώργο Μυλωνάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert