OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Χαμενεΐ για τα Στενά του Ορμούζ: «Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν είναι έτοιμο να καταφέρει νέες ήττες στον εχθρό»

18/04/2026 - 16:43
Ιράν Χαμενεΐ

Hamed Jafarnejad/ISNA/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν είναι έτοιμο να καταφέρει «νέες ήττες» στον εχθρό, σύμφωνα με ένα γραπτό μήνυμα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ, το οποίο δημοσιεύτηκε λίγο μετά την απόφαση της Τεχεράνης να κλείσει εκ νέου τα Στενά του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό.

«Το γενναίο πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να κάνει τον εχθρό να γευτεί την πίκρα νέων ηττών», διαβεβαίωσε σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τον διορισμό του.

Το Ιράν έχει τον έλεγχο της διαχείρισης των Στενών του Ορμούζ, μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον πρώτο αντιπρόεδρο της χώρας Μοχάμαντ Ρεζά Αρέφ.

«Είτε μας αναγνωρίζουν τα δικαιώματά μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε μπαίνουμε στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Αρέφ.

Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο» των Στενών του Ορμούζ ως αντίδραση στη διατήρηση του αμερικανικού αποκλεισμού των ιρανικών λιμένων, ανακαλώντας τη χθεσινή απόφασή του να ανοίξει εκ νέου αυτήν τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό.

Η Τεχεράνη «αποδέχθηκε καλή τη πίστει να επιτρέψει τον διάπλου ενός περιορισμένου αριθμού πετρελαιοφόρων και εμπορικών πλοίων», όμως οι Αμερικανοί, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις τους, «συνεχίζουν να επιδίδονται σε πράξεις πειρατείας υπό το πρόσχημα του λεγόμενου αποκλεισμού», κατήγγειλε η διοίκηση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.

«Για τον λόγο αυτό, ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση και αυτό το στρατηγικό πέρασμα βρίσκεται πλέον υπό τον αυστηρό έλεγχο» του Ιράν, προσθέτει η ανακοίνωση.

Αυτή η ανακοίνωση εκδίδεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, πέραν της κατάπαυσης του πυρός των δύο εβδομάδων που τέθηκε σε ισχύ την 8η Απριλίου ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.

Οκτώ πετρελαιοφόρα διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ σήμερα

Τουλάχιστον 8 πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου διήλθαν νωρίς σήμερα το πρωί από τα Στενά του Ορμούζ, με το Ιράν να έχει δηλώσει χθες ότι ανοίγει για όσο διαρκέσει η εκεχειρία τη θαλάσσια οδό, προτού αλλάξει θέση σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kpler που παρακολουθεί τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Ένα πετρελαιοφόρο που μετέφερε αργό, τέσσερα τάνκερ μεταφοράς υγραερίου, δύο πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και χημικά προϊόντα και ένα όγδοο πλοίο που μετέφερε «πετρελαϊκά προϊόντα» διέσχισαν τα Στενά νωρίς σήμερα το πρωί, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας Kpler.

Σήμερα επίσης το πρωί, ο ιστότοπος MarineTraffic έδειχνε πως περισσότερα από 12 πλοία κυκλοφορούσαν στην περιοχή, μεταξύ αυτών πετρελαιοφόρα κοντά στην ιρανική νήσο Λαράκ, όμως τουλάχιστον δύο φαίνεται να επέστρεψαν γύρω στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Επιπλέον, ένα κρουαζιερόπλοιο, το Celestyal Discovery, διέσχισε το θαλάσσιο πέρασμα χωρίς επιβάτες πηγαίνοντας από το Ντουμπάι στο Μουσκάτ, ένα πρωτόγνωρο γεγονός από την έναρξη των εχθροπραξιών την 28η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από την Τεχεράνη του ανοίγματος των Στενών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως ο αμερικανικός αποκλεισμός θα παρέμενε «πλήρως σε ισχύ» έως το τέλος των διαπραγματεύσεων και ότι θα «συνεχιζόταν» εάν καμία συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Από την έναρξη του αποκλεισμού, 21 πλοία έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες των αμερικανικών δυνάμεων που τους διατάσσουν να επιστρέψουν στο Ιράν», δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ το Σάββατο στο X.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Tags: ΙΡΑΝΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΙΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Related Posts

drones - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα drones, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των πολέμων – Ήδη το κάνει στην Ουκρανία

12/06/2026 - 18:33
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Αραγτσί: «Το Μνημόνιο Συνεννόησης του Ισλαμαμπάντ ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο κοντά»

12/06/2026 - 18:15
Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική συμφωνία»

12/06/2026 - 17:05

Διαβάστε Επίσης

Μετά τα drones, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των πολέμων – Ήδη το κάνει στην Ουκρανία

Αραγτσί: «Το Μνημόνιο Συνεννόησης του Ισλαμαμπάντ ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο κοντά»

Cobra 600: To γερμανικό «drone αεράμυνας» που θα φέρει πυραύλους IRIS-T

Πολωνία: Η παρθενική πτήση των τριών πρώτων F-35 – Εξασφάλισε νέο δάνειο 4 δισ.$ από τις ΗΠΑ για αγορά όπλων

Τραμπ: «Οι όροι που διέρρευσε το Ιράν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική συμφωνία»

Ουκρανία: Θα ζητήσει επιπλέον 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τους συμμάχους για να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης

Eurodrone: Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Dassault και Airbus – «Η Γαλλία δεν έχει αποχωρήσει ακόμη από το πρόγραμμα»

ASN4G: Η Γαλλία ανέθεσε σύμβαση στην MBDA για την ανάπτυξη του νέου πυρηνικού πυραύλου – Θα εξοπλίσει τα Rafale F5 από το 2035

Top News

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Τη Δανάη Μπάρκα θα τη συνοδέψω και εγώ και ο μπαμπάς της στην εκκλησία

Και τρίτο φάκελο με βίντεο από UFO έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Τραμπ - Περιλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα CIA

Η Βάσια Παναγοπούλου αποχαιρετά τον ρόλο της Ασπασίας στη «Γη της ελιάς»: Θα τα ξαναπούμε σύντομα

O Δημήτρης Αλεξάνδρου για τη viral δήλωση που έκανε για το τραγούδι της Ρίας Ελληνίδου: Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert