OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Φάουλ» Μόσχας.Συζητά για πώληση S-400 με Τουρκία

19/11/2010 - 15:09
Share on FacebookShare on Twitter

Η Μόσχα συζητά με την Άγκυρα για τη πώληση των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 ή και των ακόμη πιο εξελιγμένων S-400! Η είδηση έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Αθήνα.Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους πληροφορίες,αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι πραγματικά σοβαρές.
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου εκτιμούν ότι η πρόθεση της Μόσχας για τη πώληση αυτών των συστημάτων είναι κι ένα μέσο πίεσης προς την Αθήνα ,η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει αυτούς τους πυραύλους σε “εν υπνώσει” κατάσταση ,αποφεύγοντας να κάνει ακόμη και εκπαιδευτική βολή.
Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι η ρωσική δυσαρέσκεια έχει να κάνει και με το διαφαινόμενο “ναυάγιο” της προμήθειας 450 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων από τη Μόσχα για τον ελληνικό στρατό. Με 1,7 δις κόστος η προμήθεια αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει.Και σίγουρα η Μόσχα δεν μπορεί να αισθάνεται …ριγμένη από την Ελλάδα που αν και μέλος του ΝΑΤΟ,διαθέτει στο οπλοστάσιό της πάρα πολλά ρωσικά οπλικά συστήματα.
Οι Τούρκοι είχαν αντιδράσει ιδιαίτερα έντονα στην αγορά των S-300 από τη Κύπρο και τελικά με τη βοήθεια και υποστήριξη των ΗΠΑ κατόρθωσαν οι ρωσικοί πύραυλοι να μην τοποθετηθούν στη Κύπρο,αλλά στη Κρήτη,όπου πολύ συχνά τουρκικά μαχητικά επιχειρούσαν να εντοπίσουν τη θέση τους. Σε μία απ΄αυτές τις αποστολές είχε γίνει η εναέρια σύγκρουση των F-16,από την οποία είχε σκοτωθεί ο Έλληνας χειριστής Κ. Ηλιάκης.

Το θέμα της πυραυλικής ασπίδας που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ φέρνει στο προσκήνιο και την υπόθεση των βαλλιστικών πυραύλων και υπό την έννοια αυτή επανήλθε το θέμα με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία. Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού»,υποψήφιοι για αγορά πύραυλοι είναι αμερικανικοί, ρωσικοί και κινεζικοί.

    Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η πιο σοβαρή περίπτωση εναλλακτικής λύσης προς τους αμερικανικούς πυραύλους «Patriot» είναι οι ρωσικοί S-300-400, ενώ σημειώνεται ότι οι κινεζικοί πύραυλοι είναι κυρίως πύραυλοι μέσου βεληνεκούς.

    Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, «οι ρωσικοί S-400 πλεονεκτούν σε σχέση με τους Patriot και τα υπόλοιπα συστήματα». 

    Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι «η ρωσική εταιρεία Rosoboronexport επιθυμεί να πωλήσει στην Τουρκία τελευταίας γενιάς πυραύλους S 300 και S 400» και ότι «τίθεται θέμα συμπαραγωγής πυραύλων με τους Ρώσους

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert