OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ:Τον είχαμε καταλάβει τον απατεώνα…»

27/11/2010 - 06:10
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποψιάζονταν για αρκετό καιρό ότι ο αυτοπαρουσιασθείς ως ηγέτης των Ταλιμπάν ήταν απατεώνας, ακόμα και όταν συμμετείχε σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Καμπούλ για τη «συμφιλίωση» στη χώρα, δήλωσε ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, πρόεδρος του κοινού επιτελείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων (θέση αντίστοιχη του Α/ΓΕΕΘΑ), σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

    Ο ναύαρχος Μάλεν είπε στη συνέντευξη –η οποία μαγνητοσκοπήθηκε την 24η Νοεμβρίου– πως δεν πιστεύει ότι ο «απατεώνας» αυτός συναντήθηκε ποτέ με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, αντικρούοντας τις περί του αντιθέτου πληροφορίες αρκετών ΜΜΕ.

    «Υπήρχαν εξ αρχής ουσιαστικές υποψίες. Και χρειάστηκε αρκετός καιρός για να επαληθευτεί ποιος ήταν ή ποιος δεν ήταν. Και στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτός που υποστήριζε ότι ήταν», είπε ο Μάλεν σε συνέντευξή του στην εκπομπή GPS του Φαρίντ Ζακαρία την οποία θα προβάλει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αύριο Κυριακή.

    «Ήταν κάποιος που δεν είχε συνάντηση με τον Καρζάι, εξ όσων γνωρίζω. Συναντιόταν με τους ενδιάμεσούς του», είπε ο Μάλεν.

    Η εφημερίδα The New York Times έγραψε αυτή την εβδομάδα ότι ένας άνδρας που περιέγραψε ως «ηγέτη των Ταλιμπάν», και υπογράμμισε ότι έλαβε μέρος στις μυστικές ειρηνευτικές συνομιλίες, ήταν στην πραγματικότητα απατεώνας. Ανέφερε ότι ο άνδρας συναντήθηκε με τον Καρζάι και του δόθηκαν «πάρα πολλά χρήματα».

    Ο άνδρας, που υποστήριζε ότι ήταν ο δεύτερος τη τάξει των Ταλιμπάν, ο Μουλάς Αχτάρ Μοχάμεντ Μανσούρ, πιστεύεται πλέον ότι ήταν απλώς ένας καταστηματάρχης από την Κουέτα, την πόλη του Πακιστάν όπου φέρεται να κατέφυγε μεγάλο μέρος της ηγεσίας των Ταλιμπάν μετά την ανατροπή της κυβέρνησής τους στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2001, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post.

    Ο ναύαρχος Μάλεν απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εξαπατήθηκαν, λέγοντας ότι «η κοινότητα των πληροφοριών στην πραγματικότητα μας προειδοποίησε».

    Η πίεση από μέρους αρκετών δυτικών πολιτικών να υπάρξει κάποιου είδους διαπραγμάτευση με τους Ταλιμπάν ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει ενταθεί, καθώς αρκετοί λένε ότι η σύγκρουση είναι «αδύνατον» να αποβεί υπέρ της λεγόμενης συμμαχίας με στρατιωτικά μέσα. Παρά την παρουσία 150.000 ξένων στρατιωτών στη χώρα η βία είναι στο χειρότερό της επίπεδο από το 2001. Ο Μάλεν ωστόσο υποβάθμισε τη βαρύτητα των μέχρι στιγμής επαφών. «Ήταν συνομιλίες για τις συνομιλίες. Δεν κάναμε και πολλή πρόοδο», είπε, και επανέλαβε την θέση της Ουάσινγκτον ότι πολλοί κορυφαίοι ηγέτες των Αφγανών ανταρτών δε θα δεχθούν να παραδώσουν τα όπλα.

    «Θα χρειαστεί να είμαστε σε ισχυρή θέση [για να επιδιωχθεί ‘συμφιλίωση’ στο Αφγανιστάν]. . . δεν είμαστε ακόμα», τόνισε. «Οι Ταλιμπάν δεν νομίζουν ότι ηττώνται και η πιθανότητα να κάνουν σημαντικά βήματα προς τη συμφιλίωση είναι, νομίζω, χαμηλή», κατέληξε.


Related Posts

Ζαπορίζια - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΟΑΕ για χτύπημα drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: «Μην παίζετε με την φωτιά»

31/05/2026 - 17:48
ΟΗΕ - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Η Γαλλία ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάληψη του εμβληματικού φρουρίου Μποφόρ από το Ισραήλ

31/05/2026 - 17:44
Αλβανία - Υπουργείο Εξωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στην Αλβανία, τραυματίστηκε ένας Έλληνας πολίτης – Αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

31/05/2026 - 15:43

Διαβάστε Επίσης

ΔΟΑΕ για χτύπημα drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: «Μην παίζετε με την φωτιά»

ΟΗΕ: Η Γαλλία ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάληψη του εμβληματικού φρουρίου Μποφόρ από το Ισραήλ

Επεισόδια στην Αλβανία, τραυματίστηκε ένας Έλληνας πολίτης – Αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

Λίβανος: «Σημείο καμπής» η κατάληψη του Κάστρου Μποφόρ από τον ισραηλινό στρατό, λέει ο Νετανιάχου

Ρωσία: Ξανά στις φλόγες τα διυλιστήρια του Σαράτοφ μετά από επίθεση ουκρανικών drones [vids]

Ιράν: «Δεν θα εγκρίνουμε καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ, χωρίς εγγυήσεις για τα δικαιώματά μας»

Αρμενία: Κινεζικά drones, ιρανικά συστήματα αεράμυνας και γαλλικά τεθωρακισμένα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση [pics]

Τουρκία: Χιλιάδες υποστηρικτές του Οζγκιούρ Οζέλ συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα

Top News

Αμαλία Κωστοπούλου: Η στιγμή που ο Πέτρος Κωστόπουλος παρέδωσε τη νύφη στον Τζακ Μέντγουελ

Η Δανάη Μπάρκα ξεκίνησε τις εξορμήσεις στην παραλία - Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram

Ο Παναγιώτης Κουτσουμπής κρατώντας την κόρη του αγκαλιά - Φωτογραφία από το ταξίδι με την Κατερίνα Καινούργιου

Αλέξης Τσίπρας: Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert