OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντομινίκ Στρος Καν στη φυλακή.

17/05/2011 - 06:48
Share on FacebookShare on Twitter

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων θα φιλοξενηθεί το άμεσο προσεχές διάστημα στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς.
 
Ο Στρος Καν μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί, από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

 
 
Νωρίτερα τη Δευτέρα η δικαστής Μελίσα Τζάκσον είχε αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε και όρισε ως επόμενη ημέρα εμφάνισης του ενώπιον του δικαστηρίου, την Παρασκευή.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ρίκερς καθ’όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Η περιβόητες φυλακές Ρίκερς… ΦΩΤΟ REUTERS
 
Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ρίκερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

REUTERS
 
Το συγκρότημα το οποίο είναι γνωστό με το παρατσούκλι » Ο Βράχος «, άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδόν 1700 τετρ. χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.
 
 
» Χαστούκι » σε Γερμανία και Βέλγιο από Γιούνγκερ για την διαδοχή Στρος Καν

   Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, επέκρινε δριμύτατα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, τη Γερμανία και το Βέλγιο για την έναρξη συζητήσεων περί της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Η θέση του Γάλλου σοσιαλιστή πολιτικού στο τιμόνι του Ταμείου, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τη σύλληψή του από τις αρχές της Νέας Υόρκης με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, εις βάρος της 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο που διέμενε. Τη Δευτέρα ήταν αναγκασμένος να χάσει τη συνεδρίαση της ευρωζώνης που ασχολήθηκε με τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

    » Όσο ο κ.Ντομινίκ Στρος Καν δεν υποβάλλει την παραίτησή του και δεν υπονοώ ότι πρέπει να το πράξει, είναι ανέντιμο ότι κάποιες κυβερνήσεις, ήδη σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τις συζητήσεις για τη διαδοχή του «, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στους δημοσιογράφους.

    » Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν έχει θέση τώρα «, προσέθεσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης.

    Νωρίτερα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup Βέλγοι και Γερμανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ένας Γάλλος, παραιτηθεί από το πόστο του, τότε θα πρέπει να τον διαδεχτεί ένας άλλος Ευρωπαίος.

    Παραδοσιακά του ΔΝΤ ηγείται Ευρωπαίος, ενώ του » αδελφού » του Οργανισμού της Παγκόσμιας Τράπεζας ηγείται Αμερικανός.

 

 
Tags: ΔΝΤΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

07/02/2026 - 09:16
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

07/02/2026 - 08:56
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

07/02/2026 - 08:31

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

Ουκρανία και ΗΠΑ συζητούν σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία – με εκλογές και δημοψήφισμα – μέχρι τον Μάρτιο

Ο Σμήναρχος που «έδωσε» τα μυστικά του ΝΑΤΟ στην Κίνα – Η σύλληψη και το χρονικό της υπόθεσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

Top News

Έλλη Τρίγγου: «Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένα όνειρο, φανταστικός, πολύ καλός παρτενέρ, πολύ βοηθητικός»

Οι απολύσεις στη Washington Post και το τέλος μιας εποχής: «Άδειασαν γραφεία, έμειναν μνήμες»

Ματ Σλιχτ: Ο δημιουργός του Moltbook, του «social» των AI που γεννήθηκε από απλή περιέργεια και χωρίς ο ίδιος να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert