OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Επίδειξη σημαίας,εκνευρισμού και αδυναμίας έκανε η Τουρκία,στο Σούνιο.

09/10/2011 - 15:06
Share on FacebookShare on Twitter

Η “επίδειξη σημαίας” που έκαναν οι Τούρκοι με τον πλου της φρεγάτας ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ,δείχνει τον εκνευρισμό που επικρατεί στην απέναντι πλευρά. Η Άγκυρα που λειτουργεί πάντα αλλά ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν ανεύθυνος ταραξίας της περιοχής,προσπαθεί με παιδαριώδη τρόπο να κρατήσει ψηλά το δείκτη της έντασης στο τρίγωνο Τουρκία-Ισραήλ-Κύπρος.

Αυτό που την εκνευρίζει είναι ότι επί της ουσίας κανείς δεν φαίνεται να …τρομάζει από τις κορώνες Ερντογάν και Νταβούτογλου. Τα γεγονότα το δείχνουν:

•Ένα “πανάρχαιο” ερευνητικό σκάφος το Πίρι Ρέϊς “σουλατσάρει” νότια της Κύπρου και κάθε φορά που προσπαθεί να εισέλθει στη περιοχή του οικοπέδου 12, πέφτει πάνω σε “πλωτά τείχη” Αμερικανών,Ρώσων και Βρετανών. Οι Ισραηλινοί δεν ασχολούνται καν αφού ούτε κατά διάνοια δεν προσέγγισε τη περίμετρο ασφαλείας των 5 μιλίων που έχουν δημιουργήσει.

•Τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ …παραπονούνται για πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ, ακόμη και πάνω από τουρκικά παράλια! Και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η υπερκινητική στο Αιγαίο Τουρκική ΠΑ δεν κάνει κάτι γι΄ αυτό.

•Η υποστήριξη που απαίτησε από την Ουάσιγκτον για τις παράλογες θέσεις που εξέφρασε σχετικά με το θέμα των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο,δεν ήρθε ποτέ! Αντιθέτως οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν τη Τουρκία σαν ένα “γκρινιάρικο” παιδί! Της υποσχέθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιπυραυλική ασπίδα, όπως υποσχόμαστε γλυκό σ΄ ένα κακομαθημένο παιδί.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στην Τουρκία και την στρέφουν στον θεωρητικά τουλάχιστον αδύναμο κρίκο της περιοχής. Την Ελλάδα. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου,ο οποίος έχει παταγωδώς αποτύχει να μηδενίσει τα προβλήματα της Τουρκίας με τους γείτονες, εκτονώνουν τον εκνευρισμό τους στο Αιγαίο.

Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα,γιατί πέρα από την εκτόνωση του τουρκικού θυμού,θα προκύψει και θέμα ουσίας. Όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται τώρα στην Κύπρο με το θέμα της ΑΟΖ, θα τα ζήσουμε πιθανότατα σε πολύ μεγαλύτερη ένταση όταν κάποια ελληνική κυβέρνηση -ποια;- θα αποφασίσει να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σ΄ όλη την επικράτεια κι όχι μόνο στο Ιόνιο! Η Άγκυρα κάνει μεγάλο θόρυβο στη Κύπρο για να ακούγεται μέχρι το Καστελόριζο, την Αθήνα. Μην σας πούμε μέχρι την Ουάσιγκτον.

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τώρα ψύχραιμα το θέμα,ενοχλώντας ίσως πολλούς που θα ήθελαν πιο δυναμική αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η χθεσινή με την εμφάνιση της τουρκικής φρεγάτας στο Σούνιο. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ψυχραιμία αυτή τη στιγμή. Η Τουρκία θέλει να “τσιμπήσουμε” και δεν πρέπει να τις κάνουμε το χατήρι. Πρέπει όμως να ετοιμαστούμε για τα πραγματικά δύσκολα που έρχονται και θα θέσουν σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα,τα οποία αυτές τις ημέρες αμφισβητούνται βέβαια,όχι μόνο από τους Τούρκους αλλά και από τους…φίλους μας τους Γερμανούς. Πρέπει την ώρα μηδέν -που ίσως να μην αργήσει- όταν η Άγκυρα θα μας δείξει σημαία να είμαστε έτοιμοι να της δείξουμε το κοντάρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ:ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΗΠΑ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΡΙΣΗΜΕΣΗΑΝΑΤΟΛΗΚΥΠΡΟΣΣΟΥΝΙΟΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

Τουρκία - Bloomberg
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για να διεκδικήσει επίσημα θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Μεσόγειο

08/05/2026 - 15:15
τουρκικό UAV - FIR
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό CN-235 και UAV έκαναν παραβάσεις στο FIR Αθηνών – Mία παραβίαση του εναέριου χώρου από το drone

05/05/2026 - 18:02
ΟΗΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ σε δήλωση Τουρκίας: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

29/04/2026 - 22:02

Διαβάστε Επίσης

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Θανάσης Δαβάκης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Μακεδονίας και Θράκης [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Έδωσε «νέα κατευθυντήρια μέτρα» στον στρατό του Ιράν για επιχειρήσεις κατά των «εχθρών»

Top News

Eurovision 2026: Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Akyla στο καθιερωμένο τιρκουάζ χαλί του μουσικού διαγωνισμού

Η Τέιλορ Σουίφτ στην Ελλάδα για τον γάμο του Γιώργου Καρλαύτη - Εικόνες από τη γαμήλια δεξίωση

Πολεμική Αεροπορία: Το εντυπωσιακό airshow για τα 95 χρόνια της - Μαγικές εικόνες στον αττικό ουρανό

Metallica: Μοιρασμένοι οι οπαδοί του συγκροτήματος για την συναυλία στα ΟΑΚΑ - «Εμπειρία ζωής, τα έδωσαν όλα», «πολύ λίγη εμφάνιση για 150 ευρώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert