OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η σύλληψη ενός Τούρκου πράκτορα στη Κρήτη και πως αφέθηκε ελεύθερος!

28/12/2011 - 11:17
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ ώθησαν πολλούς να ανατρέξουν στα αρχεία υποθέσεων της δεκαετίας του 90. Υποθέσεων που είχαν να κάνουν με υποψίες για εμπρησμούς,αλλά και συλλήψεις Τούρκων στη χώρα μας.

Στη Κρήτη υπήρξε η πιο σοβαρή υπόθεση σύλληψης Τούρκου ,ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως πράκτορας τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ύποπτος για εμπρησμούς! Την υπόθεση ανέσυρε το flashnews κι έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξή της.

Τον Ιούνιο του 1998 είχε συλληφθεί στην Χερσόνησο Ηρακλείου – μετά από καταγγελία για κλοπή – ένας Τούρκος ο οποίος από τότε είχε θεωρηθεί ύποπτος για εμπρησμούς, όχι στην Κρήτη, αλλά σε άλλα νησιά.

Όπως έγραφε σε άρθρο του στα Νέα ο ανταποκριτής της εφημερίδας Κώστας Μπογδανίδης « Στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται ένας 50χρονος που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι άνθρωπος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ συνελήφθη τυχαία από αστυνομικούς στη Χερσόνησο Ηρακλείου έπειτα από μια καταγγελία για κλοπή από Γερμανούς τουρίστες στο τοπικό τμήμα. Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι, όταν σε έρευνα που έκαναν στο δωμάτιο όπου διέμενε βρήκαν πλαστά διαβατήρια, φωτογραφίες από καμένα δάση της Κέρκυρας και φωτογραφίες του ιδίου, που πανηγυρίζει με τη σημαία των Γκρίζων Λύκων! Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Αμπού Κατέρ είχε στο διαβατήριό του σφραγίδα από το τελωνείο Κέρκυρας με ημερομηνία 3 ημέρες πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες πυρκαγιές στο νησί.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως Σουηδός έμπορος που ήρθε για διακοπές, αρνείται την τουρκική καταγωγή του, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις κατά την προανάκριση. Τις φωτογραφίες από την Κέρκυρα ισχυρίζεται ότι τις τράβηξε τυχαία, ενώ 2-3 φορές είπε διαφορετικά πράγματα όταν ερωτήθηκε για τον τόπο της γέννησής του.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, αλλά ότι έχει σοβαρές εθνικές διαστάσεις. Ειδοποιήθηκε η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίας έχει αναλάβει τις έρευνες, ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία δημοσιοποίησε καμουφλαρισμένα το περιστατικό μη δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Άλλωστε ο Τούρκος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής και γι’ αυτήν κρατείται. ….»

ΕΔΕ για την διαρροή της είδησης

Τρείς ημέρες μετά, στις 9/6/1998, η ίδια εφημερίδα (Τα Νέα)  σε δημοσίευμά της επισημαίνει πως «τον πραγματικό ρόλο του 50χρονου Α. Μοχάμεντ, που συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κρήτη, αναζητούν τα στελέχη της ΕΥΠ, που συνεχίζουν την έρευνα με απόλυτη μυστικότητα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασιλόπουλος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διαρροή της είδησης πριν ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Ο 50χρονος εμφανιζόταν στη Χερσόνησο ως ο άνθρωπος «με τα 1.000 πρόσωπα» και είχε… μπερδέψει τους πάντες με τις διαφορετικές εθνικότητες που δήλωνε. Κάτοικοι και έμποροι της Χερσονήσου υποστηρίζουν ότι εμφανιζόταν πότε ως Πολωνός και πότε ως Σουηδός, Άραβας και Αιγύπτιος. Μιλούσε δε αρκετές γλώσσες. Στη Χερσόνησο αρκετοί τον άκουσαν να μιλάει Τουρκικά, ενώ η ιδιοκτήτρια των ενοικιαζομένων δωματίων όπου διέμενε, κ. Μαρία Κ., δήλωσε ότι της μιλούσε με σπαστά Ελληνικά…..

…Η σύλληψή του έγινε τυχαία. Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ γνώρισε δύο νεαρούς Γερμανούς στο μπαρ «Λότους» στη Χερσόνησο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους έριξε υπνωτικό στο ποτό τους και τους έκλεψε. Ενισχύονται πάντως οι υποψίες των αστυνομικών ότι αφορμή για το επεισόδιο του 50χρονου με τους νεαρούς δεν ήταν η κλοπή αλλά προσωπικά.»

Για την…ιστορία, ο 50χρονος ο οποίος κατηγορείτο για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, χρήση πλαστών εγγράφων και οπλοφορία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Ηρακλείου για την νάρκωση με υπνοστεντόν των δύο Γερμανών σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, για το πλαστό διαβατήριο που είχε σε φυλάκιση 15 μηνών και πρόστιμο 200.000 δραχμών και για την κλοπή σε φυλάκιση 4 μηνών.

Οι ποινές συγχωνεύτηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 1.500 δραχμές την ημέρα και ο Τούρκος κάποια στιγμή αφέθηκε ελεύθερος, ενώ – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η ΕΥΠ συνέχιζε τις έρευνες για την πιθανή σχέση του με μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Flashnews

Tags: ΓΙΛΜΑΖΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΑΣΩΝΜΙΤΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert