OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Εταιρεία με έδρα την Ελλάδα προμηθεύει τη Συρία με υγραέριο.

12/03/2012 - 16:41
Share on FacebookShare on Twitter

 Προειδοποιήσεις προς τους εμπόρους πετρελαίου που μεταφέρουν καύσιμα στη Συρία απευθύνουν στελέχη που αντιμάχονται το καθεστώς της Δαμασκού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, στο οποίο γίνεται αναφορά σε εταιρία με την επωνυμία Naftomar, που δραστηριοποιείται μέσω του γραφείου της που διατηρεί στην Ελλάδα.

   

Η Naftomar, επικεφαλής της οποίας είναι Αμερικανός πολίτης, προμηθεύει τη Συρία με υγραέριο (LPG) για μαγείρεμα και οικιακή θέρμανση, το οποίο δεν καλύπτεται από τις διεθνείς κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όμως μερικοί επικριτές επισημαίνουν πως, διατηρώντας τη ροή των προμηθειών της, η Naftomar μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης εξέγερσης κατά του Άσαντ.

   

«Αισθανόμαστε ότι θα ήταν άδικο να αρνηθούμε ένα τόσο στοιχειώδες εμπόρευμα όπως το LPG σε καταναλωτές για να κάνουμε μια πολιτική δήλωση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμπάργκο στην προμήθεια LPG στη Συρία, πράγμα που πιστεύουμε πως συμβαίνει για ανθρωπιστικούς λόγους», αναφέρει σε δήλωσή του προς το Ρόιτερς ο διευθυντής της Naftomar, ο Τζ. Κ. Χερντ.

   

Ορισμένοι επικριτές του συριακού καθεστώτος καταγγέλλουν ότι παραδίδοντας το καύσιμο, αξίας τουλάχιστον 55 εκατομμυρίων δολαρίων, κάθε μήνα, η Naftomar μπορεί να βοηθάει να παραταθεί η εξουσία του Άσαντ. «Συμβουλεύουμε οποιονδήποτε συνεργάζεται αυτήν τη στιγμή με το καθεστώς να πάψει να το υποστηρίζει. Έμπορους ή άλλους, τους συμβουλεύουμε να υιοθετήσουν μια σταθερή στάση κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Μέλχεμ αλ-Ντρούμπι, του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου. 

   

«Σε κάποια σημείο θα δώσουμε μια προθεσμία σ’ αυτούς τους ανθρώπους και έπειτα απ’ αυτό, αν δεν πάρουν θέση, θα θεωρηθούν εταίροι στους φόνους και εταίροι στην καταπίεση του συριακού λαού», δήλωσε ο αλ-Ντρούμπι.

   

Παλιοί σύμμαχοι της Συρίας, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα, εξακολουθούν να στέλνουν φορτία άλλων καυσίμων, περιλαμβανομένου ντίζελ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα άρματα μάχης. Όμως οι εισαγωγές του LPG, ενός ειρηνικού υλικού, εξαρτώνται από τη Naftomar.

   

«Ενώ είναι πολύ δύσκολο (και εκτός των σκοπών μας) να κάνουμε πολιτικές κρίσεις, κατανοούμε ότι το LPG που εισάγεται στη Συρία χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση, όπως για θέρμανση και μαγείρεμα», αναφέρει ο Χερντ στη δήλωση της Naftomar. 

   

Εκπρόσωπος, εξάλλου, της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε πως η Ένωση δεν επιβάλλει κυρώσεις σε πετρελαϊκά προϊόντα διύλισης «λόγω των επιπτώσεων που αυτό μπορεί να έχει στον συριακό πληθυσμό».

Tags: ΚΑΥΣΙΜΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert