OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία πάει στην άσκηση Red Flag

06/07/2012 - 09:35
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας θα συμμετάσχει στις ασκήσεις Red Flag των ΗΠΑ»:Με αυτόν τον τίτλο μεταδόθηκε από την Μόσχα η αναμενόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στην μεγάλη και ρεαλιστική αυτή εκπαιδευτική δραστηριότητα της USAF. 
Παρά την σχετική ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, κανένα από τα μέρη δεν απορρίπτει την υλοποίηση κοινών στρατιωτικών προγραμμάτων,σημειώθηκε από ρωσικής πλευράς.»Ένα από αυτά τα προγράμματα μπορεί να καταστούν οι τακτικές ασκήσεις Red Flag της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, το νέο στάδιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2012», μεταδόθηκε επί λέξει».
Η ιδέα των ασκήσεων Red Flag δημιουργήθηκε στις γραμμές της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας στην περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια του οποίου τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι δυνάμεις των οποίων πόνταραν βασικά στα βαριά πολυλειτουργικά αεροσκάφη F-4 Phantom II και F-105 Thunderchief, έδειξαν ότι ήταν ανέτοιμα για αερομαχίες «εκ του συστάδην» με τα ελαφρά και ευέλικτα MiG της Πολεμικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.
Η κατάσταση χρειαζόταν διόρθωση. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παράγγειλε έρευνα, γνωστή ως σχέδιο «Κόκκινος Βαρόνος ΙΙ» (Project «Red Baron II»), κατά τη διάρκεια του οποίου εξακριβώθηκε ότι οι δεξιοτεχνίες και η πείρα του πιλότου καθώς και οι πιθανότητες να επιζήσει σε μια αερομαχία αυξάνονται σημαντικά κατά μέσον όρο μετά την εκτέλεση 10 πτήσεων μάχης. Οι ασκήσεις Red Flag, οι οποίες άρχισαν το 1976, είχαν ακριβώς αυτό το στόχο – να εξασφαλίσουν σε κάθε πιλότο ή χειριστή συστημάτων εξοπλισμού 10 εκπαιδευτικές πτήσεις με εντατικές ρεαλιστικές αερομαχίες, οι οποίες έπρεπε να προσθέσουν πείρα, παρόμοια με μια πραγματική εναέρια επιχείρηση.
Και εδώ ερχόμαστε στο »ζουμί’: Όπως μεταδόθηκε απο την Φωνή τη ςΡωσίας »την άνοιξη του 2012 γνωστοποιήθηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας πρέπει να συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις της σειράς Red Flag με τους Αμερικανούς το φθινόπωρο του 2012». Όπως και η Ινδία, η οποία πριν μερικά χρόνια συμμετείχε στις Red Flag με τη χρησιμοποίηση Su-30MKI, συνέχισε η ανταπόκριση, »η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα αεροσκάφη της σε ρεαλιστικές αερομαχίες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».
Κατά τους Ρώσους αναλυτές – και όχι μόνο- αυτή η δυνατότητα είναι πολύτιμη, γιατί ως σήμερα το μοναδικό ρωσικό αεροσκάφος 4ης γενιάς, το οποίο έχει πολεμήσει στην πράξη με δυτικά πολεμικά αεροσκάφη, ήταν το MiG-29, μάλιστα οι δυνατότητες χρησιμοποίησής του στις άκρως ιδιόμορφες συνθήκες των πολέμων του 1991 και του 1999 ήταν πολύ περιορισμένες, λένε. Σ΄αυτές τις συνθήκες η δυνατότητα δοκιμής των εκσυγχρονισμένων ρωσικών αεροσκαφών Su-27SΜ, Su-30Μ2 και MiG-29SΜ ή αεροσκαφών κρούσης έστω και σε εκπαιδευτική μάχη – όμως εναντίον πραγματικών δυτικών αεροσκαφών και πιλότων – »είναι υπερβολικά ελκυστική για να απορριφθεί».
Για να δούμε τα αποτελέσματα… 

Tags: ΑΣΚΗΣΗΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκρήξεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Οι Φρουροί της Επανάστασης διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού

31/01/2026 - 14:42
Ιράν - ηπα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

31/01/2026 - 13:12
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

31/01/2026 - 10:01

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εκρήξεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς – Οι Φρουροί της Επανάστασης διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Αρχηγός του Ναυτικού

ΕΑΣ και CSG υπέγραψαν σύμβαση για σύσταση κοινοπραξίας και παραγωγή πυρομαχικών στο Λαύριο

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

AH-64E Apache: 30 ελικόπτερα αξίας 3,8 δισ. δολαρίων αγοράζει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τιμά τους 3 ήρωες»

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παρέδωσαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

Top News

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ χτυπούν από την Κυριακή όλη τη χώρα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Γιατί πολλοί γονείς δεν είδαν την αύξηση στο μισθό τους μετά τη νέα φορολογική κλίμακα

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση, σπάνια εμφανίζεται αλλά πάντα γίνεται θέμα

Δημοσκοπήσεις: Ποιος «φοβάται» την Καρυστιανού - ΠΑΣΟΚ και Τσίπρας ψάχνουν «ρεύμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert