OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο δήμαρχος Ικαρίας «πήρε στο ψιλό» τους Τούρκους!

20/07/2012 - 11:13
Share on FacebookShare on Twitter

Με χιούμορ απάντησε ο Δήμαρχος της Ικαρίας σε τουρκική εφημερίδα. Για  το παραμύθι 2-3 ιταλικών,αυστριακών και γερμανικών εφημερίδων περί δήθεν θέματος …προσάρτησης της Ικαρίας στην …Αυστρία:«Γιατί να γίνει προσάρτηση στην Αυστρία και όχι στη Ρουάντα;» είπε γελώντας  Δήμαρχος της Ικαρίας, κ.Χριστόδουλος  Σταβρανίδης στην   Hurriyet διέψευσε την »πληροφορία» με την οποία  ασχολούνται  σήμερα και τρεις τουρκικές εφημερίδες.  

Η Hurriyet  καταχωρεί ανταπόκριση του Γ. Κυρμπάκη από την Αθήνα με τίτλο «Θα ενωθούμε με τη Ρουάντα και όχι με την Αυστρία».  Ανάμεσα στα άλλα, -και στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ που προσπαθεί να έχει ‘ολες τις πλευρές του θέματος  - αναφέρεται ότι εξόργισαν την Αθήνα οι »πληροφορίες» που δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό , αυστριακό και γερμανικό Τύπο σχετικά με το ότι η Ικαρία, λόγω οικονομικής κρίσης, θα …αποσπαστεί από την Ελλάδα και θα …προσαρτηθεί στην Αυστρία.  Ο Δήμαρχος της Ικαρίας, κ.Χριστόδουλος  Σταβρανίδης,  διέψευσε την »πληροφορία» που δημοσιεύθηκε πρώτα στην ιταλική «Λίμπερο»   και στη συνέχεια σε αυστριακή και γερμανική εφημερίδα.Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη Hurriyet  τόνισε τα εξής βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους:  «Στη συμφωνία προσάρτησης στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο άρθρο για 100 χρόνια.  Δεν υπήρξε ποτέ κανένα τέτοιο έγγραφο. Προφανώς κάποιο παραμύθι των κατοίκων του νησιού πριν από 100 χρόνια έφτασε μέχρι σήμερα. Στην Ικαρία δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να επιθυμεί να αποσπαστεί από την Ελλάδα.»  

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο  δήμαρχος έκανε και χιούμορ λέγοντας, «Γιατί να γίνει προσάρτηση στην Αυστρία και όχι στη Ρουάντα;»-κάτι άλλωστε που το έκανε και τίτλο.

Οι άλλες δύο τουρκικές εφημερ’ίδες ασχολούνται γράφουν με…όχρα για το θέμα συντηρώντας  το »παραμύθι»:

Η Taraf  προβάλλει το »θέμα» στην κορυφή της πρώτης σελίδας με τον »κίτρινο» τίτλο «Θα μπορέσει τώρα να αυστριοποιηθεί».   Επισημαίνεται ακόμα στην λογική αναπαραγωγής των βλακειών της ιταλικής εφημερίδας ότι η Ικαρία είναι πια …ελεύθερη και επιθυμεί …προσάρτηση στην Αυστρία!

Στο ίδιο θέμα -όπως ήδη έγραψε το On Alert – αναφέρεται  και η Vatan, με τίτλο «Επαναστατημένο Ελληνικό νησί».   Αναφέρει - κατά πώς την βολεύει και αναπαράγοντας μόνο το …παραμύθι της »Λίμπερο»- ότι η Ικαρία το 1912, εκτελώντας τους Οθωμανούς στρατιώτες, κήρυξε την ανεξαρτησία της.  Η διοίκηση του νησιού – γράφει- μετά από ανεξαρτησία πέντε μηνών  υπέγραψε συμφωνία προσάρτησης στην Ελλάδα για …100 χρόνια. Τώρα – συνεχίζει το παραμύθι- η …προθεσμία έληξε και βάζει οι κάτοικοι του νησιού  δήθεν να λένε «Δεν είχαμε κανένα όφελος  από την Αθήνα. Να κάνουμε δημοψήφισμα για προσάρτηση στην Αυστρία.»
 

Tags: ΙΚΑΡΙΑ

Related Posts

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03
ΓΕΣ - ΣΤΕΑΜΧ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

01/02/2026 - 18:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert