OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για εμπρησμούς στην Ελλάδα ,γράφει Τούρκος αρθρογράφος!

06/09/2012 - 00:30
Share on FacebookShare on Twitter

Toυ Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Eπαναφέρει  τα περί εμπρησμών δασών  στην Ελλάδα από Τούρκους  άρθρο γνώμης του  Τοκταμίς Ατές που δημοσιεύεται στην τουρκικη εφημερίδα  Bugun  με τον τίτλο « Ο εμπρησμός δασών».

Στο άρθρο εισαγωγικά  γράφει : 

«Τον τελευταίο καιρό κάθε φορά που ακούω δελτίο υπάρχουν τρία στάνταρντ θέματα που δεν αλλάζουν , Το ένα είναι η τρομοκρατία του ΡΚΚ , το δεύτερο είναι η Συρία και το τρίτο  είναι οι πυρκαγιές δασών στην δυτική περιοχή της χώρας μας…» .
Παρακάτω δε στο άρθρο του , όσον αφορά τις πυρκαγιές δασών γράφει : 
« Παράλληλα με τις φωτιές που ξεσπούν σε ζεστό κλίμα και λόγω των συνθηκών που τις διευκολύνουν, το να γίνονται εμπρησμοί δασών ηθελημένα και «ποταπά» δεν είναι τίποτε άλλο από το να ρίχνει ένας άνθρωπος σφαίρα στο ίδιο του το πόδι. Όμως ορισμένοι άνθρωποι, μαυρίζουν τόσο πολύ τα μάτια τους που δεν διστάζουν να το κάνουν . Όπως γνωρίζουν πολλοί από μας με την πυρκαγιά δασών δεν επέρχεται καταστροφή μόνο στην δασώδη περιοχή, αλλά και στη ζωή που υπάρχει εκεί. Χάνεται η τάξη στην περιοχή την οποία δύσκολα μπορείτε να επαναφέρετε. Πυρκαγιές δασών ξέσπασαν τις ημέρες που πέρασαν στην Ντάτσα σε σημεία πολύ κοντινά μεταξύ τους και αυτό φέρνει στον νού το ερώτημα «μήπως επρόκειτο για σαμποτάζ;». Στο μεταξύ το γεγονός ότι εξαναγκάστηκαν δύο νεαροί να αποβιβαστούν από λεωφορείο και να τεθούν υπό κράτηση, αυξάνει τις υποψίες. Πριν λίγο διάστημα για μέρες καιγόταν τα δάση βόρεια της Αθήνας . Αν θέλετε την αλήθεια , είχα σκεφθεί «Άραγε υπήρξε καμία ανάμειξη δικών μας;» . Αλλά δεν είχα καμία πληροφορία. 
Αργότερα ο εθνικιστής δολοφόνος και κατηγορούμενος για δολοφονία Μπαχτσελιεβλερ , Χαλούκ Κιρτζί, σε τηλεφωνική του συμμετοχή σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, φλυάρησε και είπε « Εμείς κάψαμε εκείνα τα δάση». Νομίζω ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε πολύ προσπάθεια για να ξεπεράσει αυτήν την ανοησία. Ακόμα είχαμε μάθει ότι είχε καταβάλλει σημαντική αποζημίωση» 

Παρόλο που η  υπόθεση που αφορά την Ελλάδα είναι γνωστή  από το Νοέμβριο του 1996, στο άρθρο υπάρχει ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΟ,τουλάχιστον κατ εμάς!. 
Να υπενθυμίσουμε ότι και  προσφατα -πέρυσι-την  υπόθεση επανέφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας κ.Μεσούτ Γιλμάζ με δηλώσεις του προς την τουρκική εφημερίδα «Μπίργκιουν» όπου αναφερόμενος στις σκοτεινές δραστηριότητες του τουρκικού κράτους την περίοδο 1993-1996 έκανε μεταξύ άλλων λόγο για εμπρησμούς στην Ελλάδα.
Ο κ.Γιλμάζ αναφέρθηκε στην έκθεση που είχε παρουσιαστεί στον ίδιον σχετικά με το περίφημο σκάνδαλο «Σουσουρλούκ», όταν ήταν πρωθυπουργός. Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει στις 6 Νοεμβρίου 1996 με ένα τροχαίο ατύχημα. Πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνασπισμού των κομμάτων Ευημερίας και Ορθού Δρόμου που ήταν εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση, ήταν ο ηγέτης του πρώτου Νετζμετίν Ερμπακάν. Πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης αυτής μετά τις εκλογές του 1995, πρωθυπουργός για δύο χρόνια ήταν η πρόεδρος του Ορθού Δρόμου κ. Τανσού Τσιλέρ.
Αναφερόμενος στην έκθεση ο κ. Γιλμάζ είπε ότι αυτή «δεν ήταν επαρκής. Η δικαιοσύνη δεν έπραξε τα δέοντα» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι υπήρχαν πληροφορίες που δεν μου γνωστοποιήθηκαν», τονίζοντας πως «η έκθεση περιλάμβανε όλες τις πληροφορίες, εκτός από τα κρατικά απόρρητα, όπως η απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα εμπρησμού δασών στην Ελλάδα».Ο κ.Γιλμαζ αναφερόταν στο προαναφερθέν ότι δηλαδή στις 21 Νοεμβρίου 1996 και με δεδομένο το σκάνδαλο, ένα από τα σημαντικά ονόματα του τουρκικού παρακράτους, ο Χαλούκ Κιρτζί είχε συνδεθεί τηλεφωνικά σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού «HBB» για να αναφερθεί στις ενέργειες των παρακρατικών στο εξωτερικό και να κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «εμπρησμούς δασών σε νησιά γειτονικής χώρας».
Η ομολογία αυτή αργότερα είχε προκαλέσει τη διατύπωση ερωτημάτων, όπως αυτό που διατυπωνόταν στις 12 Ιανουαρίου 1999 στην εφημερίδα «Μιλιέτ» από τον αρθρογράφο κ. Αχμέτ Τουλγκάρ: «Ο Κιρτζί πήρε μέρος στην εκπομπή στο κανάλι HBB και αναφέρθηκε στις ενέργειές του στο εξωτερικό. Σε ποιες ενέργειες στο εξωτερικό έχει πάρει μέρος ο Κιρτζί;».
Το ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ που προσθέτει ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ τώρα:Πρόκειται για την διπλή παραδοχή ότι αφενός το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών έκανε »πολύ προσπάθεια» για να ξεπεράσει αυτήν την υπόθεση.Και – ΠΡΟΣΕΞΤΕ- ότι η Τουρκία <<είχε καταβάλλει σημαντική αποζημίωση» !!!
Σε ποιόν είχε καταβάλει αποζημίωση; 
Γνωρίζει κανείς; 

Tags: ΕΜΠΡΗΣΜΟΙΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΥΡΟΣΒΕΣΗΦΩΤΙΕΣ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert