OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μ.Βαρβιτσιώτης:»Να μην βάζουμε στον ίδιο «κουβά» το μισθολόγιο των στρατιωτικών»

13/09/2012 - 17:58
Βαρβιτσιώτης
Share on FacebookShare on Twitter

«Να μην πάμε στον άκριτο και άδικο περιορισμό του ειδικού μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων» , ζήτησε ομιλία του κατά τη συζήτηση για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κος Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για το χθεσινό φαινόμενο της διαδήλωσης ένστολων αξιωματικών που διαμαρτύρονται για τις περικοπές που προαλείφονται, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να εξετάζονται με κοινό παρανομαστή όλα τα ειδικά μισθολόγια. «Δεν μπορούμε να βάλουμε το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στον ίδιο κουβά με αυτό που βάζουμε άλλα ειδικά μισθολόγια. Είναι οι μόνοι που δεν αμείβονται με υπερωριακή εργασία, είναι οι μόνοι που δεν παίρνουν τις διετίες, όπως προβλέπεται από το Ενιαίο Μισθολόγιο και, επιπλέον καμία από τις παροχές του κράτους προς τους αξιωματικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει υλοποιηθεί στο βαθμό που πρέπει, όπως π.χ. η στέγαση στις ακριτικές περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κος Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μία τεράστια ακίνητη περιουσία και έναν επιπρόσθετο εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται σήμερα, εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερη και δημοσιονομικά αποδοτικότερη η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με πειστικά χρονοδιαγράμματα. «Αυτό το οποίο υφίσταται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, υπό την πίεση των δανειστών για περικοπές, είναι το κόστος της αναξιοπιστίας. Διότι, δύο χρόνια λέγαμε ότι θα αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία και δεν κάναμε τίποτα. Δύο χρόνια λέγαμε ότι θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις και δεν κάναμε τίποτα. Δύο χρόνια λέγαμε ότι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και είναι πενιχρά τα αποτελέσματα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Αναπόφευκτα λοιπόν όταν λέμε ότι θα υιοθετήσουμε τέτοιες πολιτικές, κανείς δεν μας εμπιστεύεται. Και ξέρω ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Βαρβιτσιώτης στηλίτευσε και τη στάση της αντιπολίτευσης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα εξέφρασε την απορία του για τα σημερινά «κροκοδείλια δάκρυα» εκείνων που μέχρι χθες κατέκριναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όταν έκαναν τη δουλειά τους. «Τώρα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μαζί τους. Είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από όσους διαδηλώνουν και σε κάθε επιχειρούμενη αλλαγή ή μεταρρύθμιση θα βρίσκονται πίσω από όσους αντιδρούν», τόνισε.
 

Tags: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Related Posts

ΕΛΛΗ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο [pics]

04/05/2026 - 20:26
Tiger Meet 2026
ΓΕΑ

Tiger Meet 2026: Ξεκίνησε η μεγάλη αεροπορική άσκηση του NATO στον Άραξο – Οι αποστολές και οι συμμετοχές [vid]

04/05/2026 - 16:22
φρεγάτες
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτες Bergamini και εκσυγχρονισμό MEKO στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει το ΥΠΕΘΑ στη Βουλή

04/05/2026 - 11:43

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο [pics]

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ – Ο πρόεδρος Αούν θέλει συμφωνία με το Ισραήλ

Ουκρανία: Η αστυνομία ερευνά νυν και πρώην στρατιωτικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

Σειρήνες στα Εμιράτα από ιρανική επίθεση: Αναχαιτίστηκαν τέσσερις πύραυλοι – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση

Στενά του Ορμούζ: Στις φλόγες εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας – Ερευνάται αν δέχθηκε επίθεση

Ουκρανία: Η Ρωσία έπληξε πέντε εγκαταστάσεις της Naftogaz – Δεκαπλάσια τα ρωσικά drones σε ουκρανικές υποδομές

Γερμανία: Δεν υπάρχει «οριστική ακύρωση» σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών Tomahawk

C-390 Millenium: Παραγγελία «μαμούθ» από τα Εμιράτα για 10+10 μεταγωγικά αεροσκάφη

Top News

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη «ραγίζει καρδιές» για τον θάνατο του Γιάννη Κολοτούρα: Πίστεψα ότι ίσως το θαύμα να γίνει

O Αντρέας Γεωργίου και ο Νίκος Πολυδερόπουλος ποζάρουν μαζί, κρατώντας τα μωρά τους αγκαλιά

Μαρία Σάκκαρη: Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προετοιμασίες του γάμου μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ, έως το 10% τα ποσοστά για Τσίπρα και Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert