OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η αποτυχία συγχώνευσης BAE-EADS δεν βλάπτει την γαλλογερμανική συνεργασία,λέει ο Ρέσλερ

12/10/2012 - 00:11
Share on FacebookShare on Twitter

Η αποτυχία της συγχώνευσης μεταξύ των ομίλων αεροναυτικής και άμυνας EADS και BAE Systems δεν θα βλάψει τη σχέση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του  στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
   »Η αποτυχία της συγχώνευσης μεταξύ της EADS και της BAE Systems δεν θα επηρεάσει αρνητικά την γαλλογερμανική φιλία», υπογραμμίζει ο υπουργός.
   »Θα συνεργαστούμε το ίδιο καλά και με το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης όπως και πριν με τους Γάλλους εταίρους μας», πρόσθεσε.
   Από το Λονδίνο η BAE Systems διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι έχει ένα «εξαιρετικό μέλλον» παραμένοντας «ανεξάρτητη» μετά την αποτυχία της συγχώνευσης της με την EADS.
   »Η BAE Systems είναι ένας ισχυρός και ανεξάρτητος όμιλος με σαφή στρατηγική και ένα λαμπρό μέλλον ως ανεξάρτητη εταιρεία», γράφουν ο πρόεδρος του ομίλου Ντικ Όλβερ, και ο γενικός του Διευθυντής, Ίαν Κινγκ, σε επιστολή τους προς τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους μετόχους και τους προμηθευτές του ομίλου.
   »Έτσι ήταν τα πράγματα πριν συμμετάσχουμε στις συζητήσεις μας με την EADS και αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα», τόνισαν δηλώνοντας «περήφανοι για αυτό που έχει υλοποιήσει η ΒΑΕ Systems και εκφράζοντας αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο».
   Ο κ. Όλβερ είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο όμιλός του «δεν ψάχνει για μια άλλη ευκαιρία», ενώ οι αναλυτές πιστεύουν ότι η BAE αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον και θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική της μετά από αυτή την αποτυχία.
   Όμως ο γάμος της «BAE Systems και της EADS θα είχε δημιουργήσει μια εταιρεία που θα ήταν καλύτερη από ότι το άθροισμα των μερών της», σύμφωνα με αυτούς, επειδή ο νέος όμιλος θα είχε »πρόσβαση σε νέες αγορές», θα ήταν λιγότερο ευάλωτος στους κύκλους της άμυνας και της πολιτικής αεροναυτικής και θα «ήταν σε θέση να παίξει επί ίσοις όροις με τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ομίλους του τομέα της άμυνας.
   »Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας και μια πολύ σκληρή δουλειά από την πλευρά των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων, δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό», τονίζουν οι δυο αξιωματούχοι.
   Όμως και ο Τομ Έντερς το «αφεντικό» της EADS θέλει να αρχίσει και πάλι από την αρχή μετά την αποτυχία της συγχώνευσης της με BAE Systems αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει την έλλειψη ενδιαφέροντος της Γερμανίας για τη βιομηχανία του, εκτιμούν οι αναλυτές.
   »Η μεγάλη μας εταιρεία θα συνεχίσει σε νέους ορίζοντες και νέες επιτυχίες, ας κάνουμε σχέδια για το μέλλον», γράφει ο Γερμανός αξιωματούχος στους 133.000 υπαλλήλους του αφότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χθες Τετάρτη το φιλόδοξο έργο του.
   Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου εξέφρασε σήμερα την «πλήρη υποστήριξη» του και ενέκρινε την προσπάθειά του για εξισορρόπηση προς τις αμυντικές δραστηριότητες του ομίλου που βασίζεται σε περισσότερο από τα δύο τρίτα στα εμπορικά αεροσκάφη της Airbus. 

Tags: BAEEADSΡΕΣΛΕΡ

Related Posts

NH-90
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

03/02/2026 - 05:09
Aarok
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

02/02/2026 - 21:10
Gripen - Meteor
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

02/02/2026 - 18:43

Διαβάστε Επίσης

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert