OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Δέχτηκε εκβιασμό ο Αρχηγός της CIA,πριν την παραίτηση;

13/11/2012 - 09:20
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες διαστάσεις με πιθανό εκβιασμό φαίνεται να αποκτά η υπόθεση του παραιτηθέντος Αρχηγού της CIA μετά τις νέες λεπτομέρειες για το σκάνδαλο με την βιογράφο του που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Το FBI ανακάλυψε τη σεξουαλική σχέση μεταξύ του στρατηγού Πετρέους και της βιογράφου του Πόλας Μπρόντγουελ. Σχετικά με τη γυναίκα διεξάγεται τώρα έρευνα για το αν είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πρώην επικεφαλής της CIA. Το FBI ερευνά επίσης και τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, που αναφέρουν ότι ο Ντέιβιντ Πετρέους πριν παραιτηθεί δέχθηκε εκβιασμό λόγω της εξωσυζυγικής τους σχέσης. 


Εμπλέκεται και ο διοικητής της ISAF

Κάθε μέρα και μια αποκάλυψη. Το σκάνδαλο που οδήγησε τον διευθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους στην παραίτηση παίρνει διαστάσεις…

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζιλ Κέλεϊ, οικογενειακή φίλη των Πετρέους από την Τάμπα, η οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως σύνδεσμος με τις οικογένειες των στρατιωτών στην αεροπορική βάση Μακντίλ, κατήγγειλε στο FBI πως δεχόταν απειλητικά μηνύματα από την Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Πετρέους είχε ερωτική σχέση.

Οι έρευνες οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην παραίτηση του γενικού διευθυντή της CIA. Μόνο που ο Πετρέους φαίνεται ότι δεν ήταν ο μοναδικός αξιωματούχος που εμπλέκεται στην υπόθεση. Τώρα, υπό έρευνα βρίσκεται και ο ανώτατος Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Αλεν, αποκάλυψε αξιωματούχος του Πενταγώνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.



Ο επικεφαλής της ISAF φέρεται να είχε «ανάρμοστη σχέση» με την Τζιλ Κέλεϊ. Το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας, κυρίως e-mail, κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Αλεν και την Κέλεϊ. Δεν είναι σαφές ακόμη αν στην επικοινωνία τους υπήρχαν απόρρητες πληροφορίες.

»Η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία», είπε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου. 

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Άλεν θα «καρατομηθεί». Ήδη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λιόν Πανέτα, ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του επικεφαλής της ISAF ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Με την πρόταση αυτή, συμφώνησε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.


Tags: CIAΑΡΧΗΓΟΣΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Related Posts

Κιμ Γιο Τζονγκ
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: «Απολύτως μη διαπραγματεύσιμο» το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

07/06/2026 - 10:53
σκάφη έρευνας και διάσωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σκάφη έρευνας και διάσωσης σε ουκρανικά ύδατα

07/06/2026 - 09:51
ΗΠΑ - Οχάιο
ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Δώδεκα τραυματίες από σφαίρες στο περιθώριο φεστιβάλ

07/06/2026 - 09:38

Διαβάστε Επίσης

Βόρεια Κορέα: «Απολύτως μη διαπραγματεύσιμο» το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σκάφη έρευνας και διάσωσης σε ουκρανικά ύδατα

Οχάιο: Δώδεκα τραυματίες από σφαίρες στο περιθώριο φεστιβάλ

Κρίσιμες εκλογές στην Αρμενία, εν μέσω στροφής προς τη Δύση που προκαλεί εκνευρισμό στη Ρωσία

Τα ελληνικά ναυπηγεία επενδύουν σε διεθνείς συνεργασίες και διεκδικούν ρόλο στο ευρωπαϊκό αμυντικό οικοσύστημα

CENTCOM: Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε δύο ιρανικά drones – «Απειλούσαν τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ»

Στη Βουλή για έγκριση το πρόγραμμα απόκτησης μεταφορικών C-390 Millenium – Πλήρης επιβεβαίωση του OnAlert.gr

Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος Παλαιστίνιος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς – Φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Top News

Μάικλ Τζ. Φοξ: Ο σταρ των 80s γίνεται 65 και συνεχίζει τη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον

Μίλτος Πασχαλίδης: Δεν χρειάζεται να λέμε στα κορίτσια «πρόσεχε πού πας», πείτε στα αγόρια σας να μην είναι μ@@@@@ς

Γιατί πολλοί βάζουν ένα ποτήρι νερό στην κατάψυξη πριν φύγουν διακοπές

Ο Αντώνης Ρέμος για την απώλεια του Παντελή Παντελίδη: «Η μοίρα μας έπαιξε ένα πολύ κακό παιχνίδι, είναι μια πληγή μέσα μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert