OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τι άλλο θα ζητήσουν από το Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ, εκτός από ανταλλακτικά για F 16

02/01/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη F 16 , μπορεί επισήμως να είναι το μοναδικό θέμα που έχει η ατζέντα του αποψινού ΚΥΣΕΑ. Ωστόσο σ΄αυτή τη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος και άλλα καυτά θέματα που έχουν να κάνουν με την επαναλειτουργία σε ποσοστό 100% του ελληνικού οπλοστασίου. Αποφάσεις δεν θα ληφθούν, αλλά θα γίνει σαφές ότι η εποχή της “διαχείρισης” των οπλικών συσημάτων, με “ελληνικές πατέντες” τελείωσε οριστικά. Από δω και πέρα όποιος δεν τολμήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει αποφάσεις θα έχει τις ευθύνες του, οι οποίες ενδέχεται να μην είναι μόνο πολιτικές.

Ένα από τα θέματα που οι στρατιωτικοί έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα είναι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ του Στόλου. Η προσπάθεια να εμπλακεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών Fremm, έχει εδώ καιρό σταματήσει και το τέλος του προγράμματος πριν καν αρχίσει είναι δεδομένο και οριστικό. Τα 7 δις στα οποία πολλοί …προσδοκούσαν ήταν εμπόδιο στην παραδοχή αποτυχίας όλου του συστήματος που είχε αναλάβει την προώθηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου και συνεπώς η συζήτηση για την ανάγκη εκσυγχρονισμού τον ΜΕΚΟ δεν προχωρούσε.

Τώρα ο κόμπος έφθασε στο χτένι και οι Τούρκοι ήδη ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες τον εκσυγχρονισμό των δικών τους ΜΕΚΟ.

Οι φρεγάτες διανύουν τη δεύτερη δεκαετία υπηρεσίας και οι του Πολεμικού Ναυτικού θεωρούν ότι το προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) είναι πλέον αναγκαίο.

Το κόστος είχε εκτιμηθεί στα 400.000.000 ευρώ και αυτό βέβαια είναι ένα θέμα. Όμως αυτή τη στιγμή με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες αλλά και την ανάγκη διατήρησης της ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο, άλλη ρεαλιστική λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Τι προβλέπει ο εκσυγχρονισμός:

  • Συντήρηση/γενική επισκευή του σκάφους
  • Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS) TACTICOS, τρισδιάστατο (3D) ραντάρ SMART-S Mk2 μέσης/ μακράς εμβέλειας, αναβάθμιση του 3D ραντάρ ένδειξης στόχων MW 08 και αναβάθμιση των ραντάρ ιχνηλάτησης και καταύγασης STIR 1.8 ώστε να επιτευχθεί πλήρης ομοιοτυπία με τις φρεγάτες τύπου S, τις TΠΚ Super Vita και τις κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ
  • Οπλικά συστήματα: προτείνεται η αναβάθμιση του κύριου πυροβόλου Mk45 Mod2A των 127mm/54cal, η αναβάθμιση του συστήματος κατακόρυφης εκτόξευσης Mk48 Mod2, του συστήματος τορπιλοσωλήνων Mk32 Mod5 για χρήση προηγμένων ελαφρών τορπιλών καθώς και η αναβάθμιση των Εγγύς Οπλικών Συστημάτων (CIWS) Mk15 Phalanx Block 1 Baseline 1 σε Phalanx Διαμόρφωσης Επιφανείας (PSuM) Block 1Β ή αντικατάστασή τους από σύστημα Βλημάτων Περιστρεφόμενης Ατράκτου (RAM).  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2013 …στα χαρακώματα. Γιατί ανησυχεί η στρατιωτική ηγεσία,τι θα ειπωθεί αύριο στο ΚΥΣΕΑ

«Πιθανόν και να σας σεβόμουνα αν…». Ένας απόστρατος γράφει στους κυβερνώντες

Tags: F 16ΚΥΣΕΑΣΑΜΑΡΑΣ

Related Posts

NH-90
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

03/02/2026 - 05:09
Aarok
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

02/02/2026 - 21:10
Gripen - Meteor
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

02/02/2026 - 18:43

Διαβάστε Επίσης

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert